Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Kato Blondé sprint naar steeple zilver

Kwinten met verrassend brons kogelstoten bij de cadetten

Kwinten met verrassend brons kogelstoten bij de cadetten

BK cad-schol Moeskroen - dag2

Moeskroen, 10 september 2017

Goud voor Elien en Lucas + 2 zilveren en 1 bronzen medaille op deze 2e dag
De prestatie van de dag kwam ongetwijfeld van onze polsstokspringster Elien Vekemans. Het ganse zomerseizoen was ze al uitstekend op dreef maar vandaag zette ze de kers op de taart door autoritair de overwinning te behalen en zich te kronen tot Belgisch kampioene. Ze verbeterde tijdens haar concours tweemaal haar persoonlijk record en clubrecord met een sprong over 3m75. Dikke proficiat meid !

Lucas Grobbel ging als favoriet van start, maar enkele atleten hadden zich de voorbije weken fel verbeterd zodat ze op de inschrijvingslijsten in Lucas buurt waren gekomen.  Maar Lucas was de enige die op niveau wierp en zelfs zijn PR aanscherpte tot 46m85.  De anderen bleven allemaal onder hun normale niveau zodat Lucas zelfs met een bonus van 7 meter zijn eerste BK-titel mocht vieren.

Kato Blondé liep vandaag haar 2e steeplewedstrijd ooit, maar had zoveel vertrouwen gehaald uit haar 3e plaats op de jaarranglijsten dat ze resoluut haar podiumkansen wilde verdedigen. In een wedstrijd met veel wind waren er 4 meisjes die dit podium ambieerden. Het werd een ware strijd om de 2e en 3e plaats. In de laatste ronde wist Kato zich ruim op de 2e plaats te zetten. Even dacht ze dat de strijd gestreden was, maar dat was buiten de eindsprint van Milly Welsch gerekend. Kato moest dus in de  laatste rechte lijn nog sprinten en wist met 8 honderdsten haar zilveren plek te behouden. Een zeer tevreden Kato verbeterde zo ook haar PR tot 7'24"92.

Ook Louise Craemers wist de zilveren medaille in de wacht te slepen op de 400H met een tijd van 66.69.

De DCLA podium-verrassing van de dag kwam van Kwinten Cools.  Pas midden augustus realiseerde hij het minimum voor deelname (13m06) maar vandaag ging het ineens een heel stuk verder: eerst 14m14 en daarna 14m26.  Dat leverde onverwacht brons op bij het kogelstoten voor cadetten.

Lander Van Belleghem was vandaag aan het werk op de 200m. Hij behaalde de 4e plaats in zijn reeks met een tijd van 23.68. Spijtig genoeg stond ook in deze reeks te veel wind (+3.1m/s) om een homologeerbare prestatie te kunnen optekenen.

Ook Jonas D’Hondt wist zijn PR aan te scherpen tot 41m44, dat leverde hem een knappe 5-de plaats op in de speercompetitie van de cadetten.
Herman - Hilde