Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

CR voor Helena met 15m44! (Foto: T.Sisk)

BK cad-schol Moeskroen - dag1

09 september 2017

Twee maal podium voor Elena op dag 1 van BK jeugd
Op zaterdag kwamen de meeste van onze DCLA-ers ten tonele. Al drie keer op rij was het de Moeskroense atletiekclub die (voor de Waalse kant) dit kampioenschap mocht organiseren. Zij leveren altijd een perfecte organisatie af, al hebben ze daar meestal het weer niet mee. Ook nu was de strakke wind de spelbreker want heel weinig prestaties konden gehomologeerd worden. Voor onze club zorgde Elena Defrère voor de enige twee medailles van de dag : Elena won zilver in het discuswerpen en brons bij het kogelstoten. 


Stien Van Loock kon zich op onze prijzenmeeting op het nippertje kwalificeren voor de 300mh. Ze verbeterde zich nu opnieuw met een vierde plaats in haar reeks tot 50"00. Tuur Van Puyvelde moest, door een lichte blessure na het BK meerkamp, wat gas terugnemen en had te weinig trainings-en competitieritme in zijn benen. Onze tweedejaarscadet kon niet tevreden zijn met zijn wedstrijd van vandaag. Hij eindigde ruim boven zijn pr in 44"14 op de 300mh.

Bij Louise Craemers ging het op haar 400mh heel wat vlotter, ze won haar reeks en kon zich zo rechtstreeks plaatsen voor de finale van morgen. Daar start ze met de derde tijdsnelste (67"66) en ambieert zeker een podiumplaats. Trainingsgenootje Anke Vermaelen had haar beste dag niet. Ze bewees de vorige weken nochtans dat ze, met twee besttijden op rij, klaar was voor deze wedstrijd. Ze eindigde teleurgesteld op de vijfde plaats in haar reeks 72"29.

Elena Defrère liet trainer en supporters wat zweten aan de zijlijn van de discusstand. Haar twee eerste pogingen waren ongeldig dus moest haar derde worp wel een goeie zijn. Elena toonde dat ze toch kan scoren onder druk en haar volgende beurt was meteen goed voor de derde plaats. Met haar vierde poging (39m98) rangschikt ze zich zelfs op de tweede plaats, goed voor een zilveren medaille. Ook in het kogelstoten streed ze voor wat ze waard was. Elena won haar tweede eremetaal, ze stootte de kogel 14m54 en kon zo opnieuw het podium op.

Gust Feyaerts en Maxim Van Goolen mochten samen van start gaan in de derde reeks van de 400m bij de cadetten jongens. Het werd een onderlinge strijd tussen hen beide. Maxim won het pleit en toonde hier dat hij klaar is voor de overstap naar een disciplinegroep. Maxim werd vijfde in 57"65 en Gust arriveerde net een plaatje verder in 58"12.

De mannen van Guy stonden met drie aan de start bij de 3000m scholieren jongens. Aanvankelijk werd er geboemeld maar na drie rondes kwam er wat schot in de zaak en Wout Debroyer kon hier van profiteren om nog net zijn pr te verbreken, hij werd negende in 9'18"39. Jef Vanattenhoven kan nog heel wat leren qua wedstrijdindeling. Aanvankelijk in laatste stelling kon Jef er op het einde nog een serieuze spurt uit persen, goed voor een negende stek in 9'25"62. Kobe Hermans probeerde de hele wedstrijd aan te klampen, naar de finish toe kreeg hij het wat moeilijker. Kobe eindigde elfde in 9'45"30.

Voor Lander Van Belleghem stond op zijn eerste dag van dit BK de 100m op het programma. Hij slaagde erin om zijn persoonlijk record te lopen. In de bijna enige homologeerbare loopwedstrijd van de dag spurtte hij na 11"60 over de meet. Morgen loopt hij ook nog de 200m.

Anouck Houben was onze laatste Leuvense die op zaterdag aan de kwam in Moeskroen. Zij startte op de 800m bij de scholieren meisjes werd zesde in haar reeks in 2'30"52.

Morgen mogen nog zeven jongens en meisjes van DCLA hun kunnen tonen op de Moeskroense piste.
Ilse