Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

BK voor juniores en beloften: 10 medailles waarvan 3 gouden voor Kasper, Ilya en Ben

Huizingen, 17 september 2017

Het BK voor junioren en beloften ging op 17/9 in Huizingen door onder een stralende zon. Dit kampioenschap leverde voor DCLA 10 medailles op, vooral het Huizingense luchtruim werd gedomineerd door DCLA.
Jacob Grobbel begon goed aan de juniorenwedstrijd speer met  worpen net voorbij de 59 meter, maar moest na beurt 3 de eerste plaats laten aan de lokale Niel Mory.

Daarna nam Jacob de leiding over met worpen van 60m95 en 61m03, maar Niel mocht als laatste werpen en zette 61m17 op het bord.  Daarmee was voor DCLA de eerste zilveren medaille een feit maar was het toch even balen voor Jacob, die wel ranglijstaanvoerder bij de juniores blijft met zijn 64m04 van de Leuvense prijzenmeeting.

Zus Cato zorgde voor hetzelfde eremetaal in het discuswerpen voor beloften. Cato verbeterde voor de vierde keer dit jaar haar PR, de eerste drie verbeteringen waren telkens enkele centimeters winst maar vandaag kwam er ineens bijna 70cm bij: 42m56.

Kasper Verbeylen zorgde voor het eerste goud door zijn junioreskogel na 15m82 (PR) te laten landen. Met andere worpen van 15m81 en 15m79, en als minst verre worp de voorzichtige opener van 15m40, bewees Kasper dat hij niet alleen de beste was maar dat ook zijn techniek heel stabiel is.

Daarna zorgde Kasper voor de meest onverwachte DCLA medaille door in het discuswerpen met een stevig PR van 39m27 brons binnen te halen terwijl hij zesde stond op de inschrijvingslijsten.

In de voorbeschouwingen werd de kogelwedstrijd van de beloften als één van de te volgen wedstrijden naar voor geschoven, en de toeschouwers aan de apart gelegen kogelstand kregen inderdaad de meest spannende competitie van de dag te zien.

Na 3 beurten kregen we 15m79 voor Ilya Defrère, 15m75 voor Max Vlassak en 15m71 voor Matthias Quintelier, dichter bij elkaar kan nauwelijks.  De wedstrijd werd in de vierde beurt definitief in de plooi gelegd met 16m16 voor Max en een PR van 16m11 voor Ilya, zijn eerste 16+ prestatie met de 7 kg kogel.

In het discuswerpen stond Ilya derde op de inschrijvingslijsten, maar de laatste weken was Ilya goed op dreef op training. Door een pas heraangelegde maar veel te stroeve discuscirkel was de regelmaat zoals op training er vandaag niet, maar in de vijfde beurt kwam wel de goeie worp die PR en titel opleverde: 47m90.

Op hetzelfde ogenblik werd het DCLA hoogtepunt van de dag geleverd: onze polstokkers zorgden voor de dubbelslag bij de beloften met Frederik Ausloos (4m60) en Ben Broeders die vlotjes over 5m45 ging. Onze Europese beloftenkampioen liet daarna 3 nipte missers (dan spreken we over millimeters) op 5m62 noteren.

Amer Ali Hatif zette bij de beloften de tweede beste hinkstapprestatie op de tabellen met 12m98. Gezien Amer de Belgische nationaliteit niet heeft mocht hij niet naar het podium, maar voor DCLA is Amer de zilveren medaillewinnaar van dit kampioenschap.  In de pers lezen we veel verschillende (dikwijls extreme) verhalen en meningen over vluchtelingen, maar het verhaal van Amer die als atleet en als begeleider hard werkt aan zijn integratie is voorbehouden voor de DCLA familie.

Dieter Aerssens blijft zich continu verbeteren en dat leverde hem een (op papier) onverwachte derde plaats na 4.13.75 over 1500m, Dieter kwam slechts 5/100 te kort voor zilver.

Naast de tien medailles was het ook dikwijls ‘net niet’ met heel wat 4°, 5° en andere top-8 plaatsen. Daarvoor verwijzen we naar de uitslag op liveresults.be
Herman