Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Dennis snelst Belg en Gerd goud op BK marathon (foto's Johny De Ceulaerde)

Eva kon rekenen op een hele schare supporters

Eva kon rekenen op een hele schare supporters

BK Marathon in Eindhoven

Eindhoven, 08 oktober 2017

Dennis Laerte snelste Belg, Goud voor Gerd Devos en brons voor Eva Galle!
Dagje Marathon in Eindhoven werd een geweldig succes voor DCLA. Al die kilometers en lange trainingen, het heeft geloond, en hoe! Dennis Laerte, veertien dagen geleden nog ziek uit de marathon van Berlijn gestapt, liep een geweldig persoonlijk record in 2u16’29”. Daarvan moest Dennis zowat de hele tweede helft van de koers alleen afhaspelen om uiteindelijk te finishen op een 9de plaats, na 8 Oost-Afrikanen. Voor het Belgisch kampioenschap kwam Dennis niet in aanmerking: Berlijn was de eerste optie, maar toen de buikgriep Dennis daags voordien velde, was het uitkijken naar een alternatief en dan kwam Eindhoven in’t vizier. De BK-inschrijvingen waren toen helaas al afgesloten. Niet getreurd, want Gerd Devos zorgde ook al voor een heuse stunt: hij verpulverde ook zijn besttijd tot 2u22’04” en liet daarbij alle andere landgenoten achter zich. Het leverde hem meteen de Belgische nationale titel op! 12de in de totaaluitslag: daarvan 8 Kenyanen, 1 Ethiopiër, 1 Japanner met PR van ruim onder de 2u10’ en twee DCLA-ers !

Een speciale vermelding gaat zeker ook naar de knappe bronzen Belgische medaille van Eva Galle (2u48’21”). Eva moest onderweg afrekenen met enkele vermiste drinkbussen.
Ook Hans en Joost Talloen waren op recordjacht in Eindhoven. Ze liepen lange tijd in elkaars gezelschap – van op de fiets flink ondersteund door Miek Fabré – op zoek naar besttijden. Dat lukte voor Hans in 2u38’34”, (=47ste in de totaaluitslag). Joost kreeg in de slotfase af te rekenen met fysieke problemen en moest noodgedwongen stoppen.
Toch ook nog een dikke pluim voor vele DCLA-deelnemers in Eindhoven, die dankzij hun clubtrui een mooie reclame maakten voor onze atletiekclub. We zagen het prima debuut van Jan Wera, die in 2u28’08” op een 7de plaats van het BK finishte. Mooi werk dus van de trainers Guy Vanwijnendael, Wim Wouters en Jeroen Vannieuwenhove. Laatstgenoemde stoomde immers veel atleten van zijn loopgroep klaar voor dit 42 kilometer lange avontuur.

In de 5K nevenwedstrijd finishte Corinne Debaets nog op een mooie derde plaats tussen allemaal veel jongere meisjes. Hier liepen meer dan 4000 deelnemers over de eindstreep…
Michel

Verder kregen we nog een kort verslag van Jeroen: Kevin Verluyten liep een prachtige 2u37'06", een halve minuut sneller dan zijn broer Frankie twee weken geleden in Berlijn. Davy Mesotten verpulverde zijn PR met een nieuwe 2u41'23". Met deze prestatie wordt hij 2e op het BK marathon bij de M45. Werner Heselmans, onze jeugdcoach, was zaterdag nog ziek maar liep desondanks naar een indrukwekkende 2u56'30". Dirk Janssens zette een uitstekende 3u24'57" neer.

En Liesbeth wouters loopt eveneens een PR in 3u22'47" en wordt hiermee beloond met een bronzen medaille op het BK W35.

De volledige uitslag kan je hier vinden
Jeroen, Michel en Piet