Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Cross in Mechelen

Mechelen, 11 november 2017

Toch enkele clubgenoten aan de start op Wapenstilstandsdag in Mechelen. Ondanks de wat sombere weersvoorspellingen bleef het nagenoeg heel de middag droog. Dus een aangenaam crossweer en ondanks de recente regen lag het parcours er niet modderig bij.

Bij de cadetten meisjes mochten we twee deelnemers verwelkomen, Paulien Gielis en Friedel Cuypers. Beiden vertrokken niet zo goed en met 53 deelnemers aan de start is het niet zo eenvoudig om naar voor te schuiven. Voor Friedel lukte dat nog een beetje met haar 26ste plaats. Voor Paulien was het haar eerste wedstrijd en zij had ook nog geen spikes, uiteindelijk mag ze dan best tevreden zijn met haar 43ste plaats.

Vervolgens was het de beurt aan de scholieren die met 42 aan de start stonden. Kobe Hermans liet zich deze keer niet wegduwen en hij was onmiddellijk te zien in de kop van de wedstrijd. Wout Debroyer volgde een tiental plaatsen verder. Siemen Geris had minder geluk, hij volgde nog een heel stuk verder. Van in het begin van de wedstrijd lag het tempo heel hoog en waren Kobe en Wout op achtervolgen aangewezen. Ongeveer halfweg geraakte Wout dan toch helemaal voorin en werd een kopgroep van vier atleten gevormd. In de laatste ronde nam Wout het commando in handen en na een lange sprint kon hij net de anderen afhouden, na zijn overwinning in de scholencross werd dit zijn tweede zege van het seizoen. Met Kobe ben je nooit klaar want in de allerlaatste meters remonteerde hij nog iemand uit de kopgroep en legde zo beslag op de 4de plaats. Siemen was ondertussen in de achtergrond aan zijn stunt begonnen, de ene na de andere atleet ging hij terughalen en kon op die manier nog beslag leggen op een dik verdiende 6de plaats.

Bij de seniores dames hadden we twee clubgenoten aan de start, Nathalie De Beukelaer en Eva Galle. Hier kon Eva halfweg de eerste ronde aansluiting vinden bij het trio dat aan de leiding liep. Maar al snel bleek het tempo iets te hoog en moest zij de rol lossen. Even dreigde Eva weg te zakken, maar al snel kon ze zich herpakken en nog beslag leggen op een 6de plaats, dit in een kwalitatief sterk deelnemersveld. Nathalie werd na een verdienstelijk wedstrijd 16de.

Bij de juniores mannen enkel Fabian Cuypers aan de start. Ook in deze wedstrijd werd niet geaarzeld en lag het tempo steeds hoog.  Fabian liep steeds attent mee voorin. Uiteindelijk kregen we een kopgroep van vier atleten. Slechts in de laatste ronde moest Fabian de rol lossen en finishte op een 4de plaats.

In de korte cross heren kregen we Milan Augustijns aan de start. Twee weken terug en wel op 29 oktober, stond hij nog mee aan het roer als medeorganisator van onze veldloop in Heverlee. Tussen de 57 deelnemers deed hij het zeker niet onaardig met een 19de plaats als resultaat.