Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Ali Hamdi met 3e plaats op korte cross

Onze scholieren jongens aan de start

Onze scholieren jongens aan de start

Laurens Vanderlinden startte behouden

Laurens Vanderlinden startte behouden

Dries Basemans op weg naar 8e plaats

Dries Basemans op weg naar 8e plaats

Yewbdar Denys met 34e plaats in een sterk deelnemersveld

Yewbdar Denys met 34e plaats in een sterk deelnemersveld

Wout mocht interview weggeven in de leiderstrui

Wout mocht interview weggeven in de leiderstrui

Willy Polleunis tussen Wout en Siemen

Willy Polleunis tussen Wout en Siemen

Crosscup Mol

Mol, 05 november 2017

Wout Debroyer en Ali Hamdi beiden op het podium
Ook dit jaar werd de start van de individuele CrossCup op het zilverstrand van Mol gegeven. Enkele van onze clubatleten konden zich onderscheiden aan de boorden van het meer. Twee atleten mochten naar het podium, Wout Debroyer bij de scholieren en Ali Hamdi na de korte cross, beiden voor de derde plaats. Wout mocht zelfs met de leiderstrui richting Leuven trekken.

Twee van de 51 deelnemers bij de scholieren waren van DCLA. In het eerste gedeelte van de wedstrijd bleef Wout Debroyer op korte afstand de strijd voor de podiumplaatsen volgen. Siemen Geris vond niet meteen zijn beste draai en moest meteen achtervolgen, niet altijd gemakkelijk op deze omloop. Eens onder stoom kon hij stilaan opschuiven richting top tien. Helaas kwam hij iets te kort en werd het uiteindelijk een mooie ereplaats, de 12de plaats en dat  was uiteindelijk de beloning voor Siemen. Wout kreeg bij het ingaan van de laatste ronde uitzicht op een podiumplaats en hij liep zelfs resoluut naar die tweede plaats, plaats die hij pas in de laatste meters moest laten aan een Nederlander. Wout werd eerste landgenoot met zijn 3de plaats na twee noorderburen.

Bij de seniores vrouwen bracht DCLA vier vrouwen aan de start. Dat waren Eva Galle, Yewbdar Denys, Charlotte Sijmens en Julie Van De Vondel. Van die vier was Eva het best vertrokken en zij liep een groot deel van de wedstrijd in de buurt van Scaunet, recent nog winnaar met CABW van de relays in Gent. Uiteindelijk werd Eva 23ste en twaalfde landgenote in de uitslag. Ondertussen was Yewbdar half wedstrijd Charlotte voorbij gelopen en zij werd 34ste. Charlotte eindigde wat verder als 39ste. Dan vertrek je met veel goede moed richting Mol, maar vandaag was het zand rond het zilvermeer Julie niet goed gezind, wat resulteerde in een 42ste plaats.

In de korte cross kreeg regerend Belgisch kampioen Ali Hamdi heel wat tegenstand van Jeroen D’Hoedt en Valere Hustin, die beiden voor de aanval kozen. Ali moest dus in achtervolging op het ontsnapte duo. Dat deed hij in een groep met Debjeni, Cortvriendt en Valgaeren, vorig weekend nog winnaar van de korte cross in Leuven. In de laatste zandstrook kon Ali wat afstand nemen op zijn drie gezellen, maar in de lange sprint richting aankomst bleven de posities ongewijzigd en eindigde Ali op luttele seconden mooi derde.

Drie Leuvense seniores mannen aan de start en hier liep John Heymans zijn eerste senioreskoers. Niet zo simpel, want in Mol mogen de eerstejaars als junior aantreden en de afstand is uiteraard ook langer. Dat laatste mocht hij ondervinden tijdens de wedstrijd. John nam een goede start en kon zich tot ongeveer halfweg op die plaats handhaven, maar dan moest hij toch even naar zijn tweede adem zoeken. Hij verloor heel wat plaatsen, uiteindelijk werd het de 25ste plaats. Dries Basemans werd onze beste vertegenwoordiger. Hij kent deze omloop en liep van in het begin heel attent mee. In de tweede koershelft nestelde hij zich in een groep met de gebroeders Casteele.  Die kon hij uiteindelijk achter zich houden en Dries werd op die manier eerste DCLA-er op een knappe 8ste plaats. Ook Laurens Vanderlinden deed het in het begin wat voorzichtig. Hij groeide tijdens de wedstrijd en schoof rustig op. Dat ging prima en hij besloot de wedstrijd op een uitstekende 14de plaats.

Dan de junioren. In de eerste ronde viel Guillaume Grimard niet onmiddellijk op, lopend in een nationale shirt. Snel zagen we dat het niet zijn dagje zou worden, plaats na plaats moest hij afstaan. Ontgoocheld moest hij naar de kant in de laatste ronde. We wensen hem zeker het beste voor de komende wedstrijden. De masters liepen hier ook samen met de junioren, wij vinden hier Benny Glassee op de 92ste plaats en Ludwig Poffé werd 93ste.
Guy VW