Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Jeugd

Onze miniemen tijdens hun veldloop

Onze miniemen tijdens hun veldloop

Opwarming van de pupillen

Opwarming van de pupillen

Onze jeugd op de DCLA veldloop

Heverlee, 29 oktober 2017

Uitdaging geslaagd !! Meer dan 120 jeugdatleetjes van DCLA-Leuven namen deel aan de veldloop
Met onze nieuwe leden en ervaren jongelingen willen we DCLA terug op de wedstrijdkaart neerzetten en hadden we de uitdaging om meer dan 100 jeugdatleetjes van Leuven aan de start te brengen.


Sinds September werd er weer hard getraind om goed aan de start te komen. Alhoewel nog niet iedereen zijn borstnummer had (er staan nog wat DCLA-ers als NA en met 9000-nummer in de uitslag) kon dat de pret niet bederven.

Een mooi zonnetje bracht meer dan 120 jeugdatleetjes van Leuven die aangemoedigd door de mama's, papa's oma's en opa's de roodwitte kleuren verdedigde in het militair domein. Uitdaging geslaagd !!


Voor de start waren de zenuwen soms strak gespannen en was het jeugdteam paraat om uitleg te geven over hoe dat nu gaat met crosskaartjes, borstnummers, enzovoort terwijl de jeugdtrainers met de atleetjes voor parcoursverkenning en opwarming zorgden.

Vervolgens samen naar de start, het startschot en dan lopen zo hard je kan.... Op een mooi parcours met een pittige heuvel zagen we de combinatie van inzet en genieten. Een schalkse lach bij de aanmoediging van trainers en supporters om in de laatste rechte lijn je positie te verdedigen of te verbeteren. Een jeugdwedstrijd zoals het hoort.


Eens op het terrein toonde de jeugdatleetjes zich als echte atleet. Ze gaven het beste van zichzelf en waren terecht trots op hun prestatie in de eerste cross van het seizoen. Trainers en jeugdcoordinatoren zagen vooral veel lachende en stralende gezichtjes aan de eindmeet en bij de prijsuitreiking.

Onze jongsten hebben dat supergoed gedaan, want of ze nu vooraan eindigen of wat verderop, ze bouwen aan hun conditie en voelen nu waarom ze op training doen wat ze doen.

We hopen dat er velen zijn die gebeten zijn door het wedstrijdvirus en dat zij die er niet konden bij zijn de volgende afspraken in de agenda noteren: Op 19/11 cross in Kortenberg en op 25/11 op onze Eigen indoormeeting.

Dank aan alle jeugdtrainers en begeleiders, helpende handen van het jeugdteam, Christiaan, Alain, Geert en Els voor de foto's en niet in het minst Tomas en Milan, met hun team voor de perfecte organisatie van deze cross


Een trotse jeugdcoordinator !!
Johan Klykens