Jeugd

Jumbomeeting Betekom

Betekom, 24 september 2017

Op een zonovergoten jumbomeeting in Betekom zette meer dan 60 jeugdatleten (waaronder ook 15 atleetjes van Halen) meer dan 180 prestaties neer. Dit is bij de beste bezettingen van het seizoen zelfs zonder de nieuwe leden die net aansloten.
Zaterdag was het de laatste zomerwedstrijd voor de jeugd van DCLA. Dit wil zeggen dat voor sommige atleten de laatste wedstrijd bij de jeugd was of voor anderen de laatste als benjamin of pupil!

Op een zonovergoten jumbomeeting in Betekom zette meer dan 60 jeugdatleten (waaronder ook 15 atleetjes van Halen) meer dan 180 prestaties neer. Dit is bij de beste bezettingen van het seizoen zelfs zonder de nieuwe leden die net aansloten.

Naast 16 podiumplaatsen, zagen we mooie PR's en technisch goede prestaties zowel in de voorste als achterste regionen van de wedstrijden.
De jeugdtrainers van Leuven en Halen liepen hun kilometers tussen de verschillende wedstrijden.
Ze stonden ook paraat toen Lars, de pechvogel van de dag, zich bezeerde. Op de hoogspringlat vallen kan pijnlijk zijn voor de rug...

Her en der werden er nog puntjes voor de Jodaleu-stand verzameld en kijken er alvast al enkele atleetjes vol verwachting uit naar de eindstand.

Bij de benjamins waren er 2 dappere meisjes: Fien en Ellen en 2 stoere jongens: Lou en Tijs

Fien liep zowel de 60m als de 600m en sprong zo ver ze kon in de verspringbak. Ellen liep ook de 60m, zij sprong niet zo ver ze kon maar zo hoog ze kon en behaalde een mooie 2de plaats, ze sprong 1m hoog. Ellen deed ook nog mee aan het kogelstoten en behaalde een 5de plaats.

Ook Lou deed mee aan het hoogspringen en behaalde een mooie 3de plaats. Tijs deed mee bij het kogelstoten en kon zijn kogel 4m30 ver stoten. Beide heren deden ook mee aan het verspringen. Lou zijn laatste wedstrijd van de dag was het hockeybal werpen.

Bij de pupillen waren (zoals bijna elke wedstrijd) Gitte, Janne en Emma aanwezig. Gitte had een top dag. Ze deed mee met het hoogspringen en sprong vlot over 1m19 en dit was goed voor een 3de plaats.

Daarna liep ze vlot naar een 1ste plaats op de 60mHorden in 12,07 en liep ze samen met Janne en Emma de 1000m.

Gitte en Janne liepen in reeks 1 en eindigden vlak achter elkaar als 8ste en 9de. Emma liep mee in reeks 2 het was al even geleden dat ze een 1000m liep maar ze liep een mooie wedstrijd.

Janne en Emma deden ook nog mee aan het verspringen en de 60meter spurt.

Bij de jongens was er een grotere delegatie DCLA atleten aanwezig.

De eerste wedstrijd voor de pupillen jongens was het verspringen. Lorenzo, Gijs, Semeon, Yaro, Staf en Axel deden mee aan deze wedstrijd. Iedereen kreeg 2 pogingen en de beste 8 kregen nog een 3de poging. Lorenzo stond na 2 sprongen op de 1ste plaats en mocht dus als laatste zijn 3de poging springen. Dit deed hij voortreffelijk want hij sprong een dik persoonlijk record van 4m22!

Dries, Lorenzo, Viktor, Yaro, Nanno, Gijs, Semeon en Aldo liepen mee in de 60m. Lorenzo liep in de reeksen een snelle tijd en mocht meelopen in de finale en behaalde daar de 4de plaats in een nieuw persoonlijk record van 8,95

Ook een grote groep pupillen jongens die mee liepen in de 1000m. Staf was de snelste onder hen ook hij brak zijn persoonlijk record met 3’33.96. Michael, Wout, Yaro en Semeon liepen ook nog mee in diezelfde reeks.

Viktor, Dries, Ruben en Wout liepen mee op de 60m horden. Voor Wout was het zijn eerste horden wedstrijd en haalde vlot de finish!

Bij het discuswerpen deden Aldo, Michael en Wout mee. Aldo behaalde een mooie 7de plaats met een worp van 16m10, Michael was 8ste met een worp van 15m97 en Wout was 10de met een worp van 11m57

Er was ook hockebalwerpen, hier deden Ruben, Dries, Michael, Staf en Nanno mee. Ruben kon zijn hockeybal het verste van de DCLA atleten werpen en behaalde een 5de plaats met een worp van 30m99.

Aldo en Axel deden mee aan het kogelstoten en eindigden op een 7de en 12de plaats.

Het hoogspringen was een spannende wedstrijd. Lorenzo en Viktor sprongen beiden over 1m27 en misten nipt op 1m30. Ze moesten nog even wachten om te horen wie van hen twee mee op het podium mocht staan. Viktor had 1 sprong minder nodig dus hij behaalde de 3de plaats in het hoogspringen. Ook Nanno, Gijs en Axel deden mee aan deze wedstrijd en sprongen ook heel goed.

Bij de miniemen meisjes was Yinthe de enige atlete van DCLA. Ze deed mee aan het discuswerpen, de 300m en ook de 60m horden hier stond ze net niet op het podium en liep haar hordenwedstrijd in 11,22.

De jongens waren met iets meer atleten uit Leuven.

Simon, Jaan, Lars, Thomas D deden mee aan de 80m. Jaan was de snelste van de 4 en liep mee in de finale en behaalde hier een 8ste plaats in een tijd van 11.62

Lars, Jasper, Tibo en Jaan liepen de 80mhorden mee. Ook hier was Jaan de snelste van de 4 DCLA atleten en liep zijn wedstrijd in 16.87

Er was ook een 300m en daar liepen Dai, Jasper, Thomas S., Elias, Zeno en Simon mee. Dai was de snelste van de Leuvense atleten, maar ook Zeno liep een knappe wedstrijd, ze liepen beiden onder de 50seconden

Zyad, Jasper, Thomas S. en Tibo deden mee aan het discuswerpen. Zyad behaalde de 3de plaats met een worp van 20m16

Ook bij het kogelstoten deed Zyad mee en Simon vergezelde hem. Ook hier zat Zyad bij de laatste 8 atleten en had dus recht op een derde worp.

Zoals gewoonlijk heel wat atleten bij het verspringen. Van de Leuvense atleten deden Dai, Thomas S., Tobi, Zeno, Thomas D. en Elias mee. Dai sprong naar een 2de plaats met 4m50.

Bij het speerwerpen deden Dai, Zyad, Tobi, Zeno en Jaan mee. Ook hier enkele mooie worpen en Dai gooide zijn speer het verste van de DCLA atleten en behaalde een 3de plaats met een worp van 28.10m.

Dan was het tijd voor het hoogspringen ook hier 3 Leuvense atleten:Tibo, Lars en Tobi. Tibo en Lars sprongen 1m20 en Tobi 1m15.

Proficiat aan alle atleten die deelnamen en hopelijk zien we jullie even talrijk (of nog talrijker) in het volgende winterseizoen!