Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Eva Galle 2e senior

Eva Galle 2e senior

Kleine DCLA delegatie in Wespelaar

Wespelaar, 03 december 2017

Mooi van de organisatoren dat zij door bouwwerken aan de vorige omloop zo snel een alternatief vonden. Dus dichtbij de vorige locatie kregen de atleten een nieuwe en goed beloopbare omloop voor de voeten geschoven. De eerste winterprik zorgde wel voor koude temperaturen, plus daarbovenop nog een gure wind.

Kobe Hermans was onze enige vertegenwoordiger bij de scholieren jongens. Zelfs een valpartij in de eerste ronde bracht Kobe niet uit zijn ritme. Hij remonteerde vinnig en iets verderop liep hij al terug mee aan de leiding. Wat later kregen we een kopgroep van drie atleten en toen stond al snel vast wie voor het podium ging strijden. Het bleef spannend  tot bij het ingaan van de laatste ronde. Kobe remonteerde toen de plaatselijke atleet, die vroeger in de tweede ronde in de aanval was gegaan. Snel bouwde hij een mooie voorsprong uit en uiteindelijk liep Kobe afgescheiden als winnaar over de streep. Tweede schitterende overwinning van het seizoen.

Bij de seniores vrouwen kregen we Eva Galle als enige DCLA-er aan de start. Het was onder haar impuls dat zich een kopgroep van drie atletes vormde. Dat waren buiten Eva, de plaatselijke atlete Karen Van Proeyen en Charlotte Van Hese. Zij bleven mooi samen en nog voor het einde van de laatste ronde trok Charlotte in de aanval. Aanvankelijk liet Eva het achtervolgingswerk over aan Karen, maar Eva voelde dat zij vandaag een goede dag had en koos resoluut voor de tweede plaats. Langzaam schoof ze weg van Karen, die probeerde wel nog even aan te klampen. Uiteindelijk bekroonde Eva haar mooie wedstrijd met een 2de plaats aan de finishlijn.

Wouter Lammens die in Wespelaar pas aan zijn eerste wedstrijd toe van dit veldloopseizoen. Hij deed het met een veelbelovende 4de plaats. Bij de masters 35 plus zagen we Marc De Raedt tussen de deelnemers, dit na een onderbreking van ongeveer vijf jaar. Hij deed het zeker niet onaardig met zijn 20ste plaats.

Toch spijtig dat we in Wespelaar niet meer roodwithemden aan de start kregen.
Guy VW