Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Mooie Leuvense oogst in de klei van Roeselare.

Roeselare, 26 november 2017

Een gedeelte van de omloop rondom de voetbalvelden van Schiervelde lag er modderig bij, de rest lag er goed beloopbaar bij. Drie podiumplaatsen en een selectie voor het Europees veldloopkampioenschap in het Slovaakse Samorin voor junior John Heymans waren het schitterend resultaat.
Bij de scholieren bevestigden Wout Debroyer, Kobe Hermans en Siemen Geris hun mooie recente resultaten. Wout zat meteen in de compacte kopgroep. Kobe en Siemen daarentegen waren op achtervolgen aangewezen en in de tweede koershelft kregen zij aansluiting met de kop. Nog voor het ingaan van de laatste ronde kon een trio afstand nemen. Stijn Thienpondt, regerend Belgisch veldloopkampioen, trok in het offensief en slechts twee atleten konden mee, waaronder Wout. Het was pas in de slotfase dat hij zijn concurrenten moest laten gaan en hij haalde net als in Mol de derde plaats. Ook een nieuwe leiderstrui mocht hij meenemen richting Leuven. Kobe die nog altijd deel uitmaakte van de achtervolgende groep probeerde in de laatste lus nog weg te geraken voor de vierde plaats. Maar Kobe moest ondervinden dat de achtervolging vroeger in de wedstrijd heel wat energie had gekost. Hij werd richting aankomst nog voorbijgelopen door 4 atleten en uiteindelijk finishte Kobe als 8ste. Siemen die heel goed stand hield deed het eveneens uitstekend en hij werd uiteindelijk 13de tussen de 55 deelnemers.

In de korte cross stond er geen maat op Jeroen D’Hoedt. In de achtervolging kregen we een duo met Cortvriendt Philip en Ali Hamdi. Tot in de laatste lus richting aankomst bleven ze samen en dan nam Ali de leiding bij de achtervolgers en in de lange sprint richting aankomst bleven de posities ongewijzigd en werd Ali mooi tweede.

Bij de seniores kregen we twee Daringvrouwen aan de start. Eva Galle nam een prima start, maar na een tijdje liep het iets minder en moest zij heel wat concurrenten laten gaan. Eva werd uiteindelijk 19de. Charlotte Sijmens zag Eva steeds verder van haar weglopen en zij werd uiteindelijk 23ste.

John Heymans liep vroeger dit jaar nog naar zilver op het BK in Wachtebeke en hier toonde hij nogmaals dat hij uit het goede hout gesneden is. Heel snel kregen we een vijftal aan de leiding, zij konden een mooie voorsprong uitbouwen. Al snel wist iedereen dat de winnaar in deze groep zat. John bleef steeds heel attent het koersverloop volgen. In de laatste rechte lijn richting aankomst kon Zaid Audah   (CABW) een kleine voorsprong nemen. Voor de rest was het spurten voor de resterende podiumplaatsen. Zij aan zij ging het richting eindstreep en voor John werd het nipt de derde plaats en een verdiende EK-selectie. Opdracht volbracht.
Guy