Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

Goud en Belgisch record voor 4 x 400 m vrouwen op BK estafetten!

18 september 2023

Nog een laatste keer de spikes aanbinden voor het traditioneel afsluitende kampioenschap van het atletiekseizoen dat zagen acht DCLA-teams wel zitten. Eentje (4x800 m AC vrouwen) moest finaal afhaken door een blessure van één van de atletes maar alle andere ploegen waren present in Eigenbrakel voor het BK estafetten.
Na afloop noteerden we zowaar vijf podiumplaatsen met als orgelpunt de Belgische titel voor ons 4 x 400m team bij de vrouwen. Daarenboven verpulverden Nina Hespel, Benedikt Tchimou, Marie Fickers en Hanne Claes  het Belgisch record voor clubs met ruim drie seconden.

Tijdens de voormiddagsessie konden onze beide 4 x 100 m teams zich plaatsen voor de finales in de namiddag. De cadettenploeg met Ella De Clercq, Phaedra Dirix, Lena Hombroux en Yasmine Van Hooghten noteerden in de reeksen de tweede snelste tijd en hadden hoge verwachtingen voor hun finalewedstrijd. Die konden zo ook inlossen want ze behaalden zilver na het onklopbare Looise-team. Onze scholieren jongens Thomas Angevaare, Nanno Jacobs, Mathias Ghysbrecht en Joppe Gutschoven plaatsten zich nipt voor hun finale en dat resulteerde uiteindelijk ook in een achtste plaats in hun eindrace.

Daarna kwamen de afstandslopers in actie. Met drie ploegen 4 x 800 m bij de cadetten en scholieren was onze club aardig vertegenwoordigd. De scholieren meisjes Annabel Molina, Tine Breugelmans, Noor Jacques en Marie-laure Noë toonden het goede voorbeeld want ze speelden lang mee voor de overwinning. Ze eindigden uiteindelijk tweede en kregen dus de zilveren medaille uitgereikt. De cadetten jongens wilden niet onderdoen en mochten ook het podium op. Stan Van Eyck, Jan Breugelmans, Oliver Arteaga Dominguez en Erjen Stiers werden samen knap derde. Onze scholieren jongens Semeon Vandenplas, Joren Segers, Bram Van Eyck en Simon Wybaillie gingen een ware strijd aan met de concurrentie en vochten tot het bittere einde en liepen als zesde team over de finish.

Onze twee aanwezige mannen- en vrouwenploegen scoorden ook zeer hoog.

Na de gemiste kans vorig jaar,  waar onze 4 x 400m vrouwenploeg in eigen huis het onderspit moest delven tegen de club uit Oudenaarde was er deze keer de revanche. Onze ploeg werd versterkt met Hanne Claes en samen met Nina, Benedikt en Marie stond er geen maat op dit viertal. Ze liepen aan de leiding van begin tot einde en wonnen autoritair hun wedstrijd en snoepten met ruime marge het Belgisch record af van ASVO. De nieuwe Belgische recordtijd voor clubs staat nu op 3’38”79.

Spannender was het bij de 4 x 1500 m bij de mannen. Voortdurend wisselende posities kregen we te zien tussen DCLA en CS Dyle, strijdend voor de eerste plaats. Maar de splijtende eindspurt van de slotloper van de concurrent deed DCLA de das om en Jules Vansteenkiste, Wout Debroyer, Kobe Hermans en Elias Sleeckx moesten met twee honderdsten ( ! ) de overwinning laten aan de Waalse club. Hun eindtijd 16’12”63 mag er ook best wezen. En tevreden waren ze zeker want dit kregen we nog mee van Jules : “Ja, het was suuuper close, en wel jammer. Maar we mogen echt wel blij zijn met hoe iedereen gelopen heeft!

Veel blije gezichten dus bij DCLA en een mooie afsluiter van het atletiekseizoen.

Een dankjewel aan onze estafettetrainers Gunther en Stéphanie, de begeleidende trainers Dawie, Guy, Bart en Sigrid, de talrijk supporterende ouders en de zeskoppige atletendelegatie van DCLA-Halen!

 

 
Ilse Verlinde