Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

DCLA dames winnen Ekiden interclub titel

Trainer Guy met het winnende team

Trainer Guy met het winnende team

Ekiden-interclubtitel voor onze vrouwen!

Brussel - Heizel, 14 oktober 2017

In Brussel zorgde het Leuvense vrouwenteam voor een onverwachte zege in de Ekiden-aflossingen.

Het samenstellen van een zestal is niet evident en zorgt altijd wel voor de nodige spanningen, maar uiteindelijk zorgden onze dames voor een mooie collectieve prestatie afgerond in 2u39’21.


Startloopster Hanne Van Loock in de 5 km deed het in het begin prima maar in de laatste beklimming richting stadion mocht zij ondervinden dat dit een serieuze kuitenbijter is. In de voor haar ongebruikelijke afstand kon Hanne toch nog het lint doorgeven als vierde clubteam na Lokeren, Duffel en CABW.


De volgende 10 km liep Kabi Nassam en zij deed het schitterend, zij zette de scheve situatie helemaal recht. Kabi maakte de achterstand goed en gaf het lint met ruime voorsprong door en bracht ons zelfs in eerste positie bij de atletiekclubs.


Eva Galle opteerde deze keer voor de 5 km, de marathon van Eindhoven een week eerder indachtig. Eva deed het uitstekend en bouwde de voorsprong verder uit want het gevaar kwam van de volgende loopster van CABW.


Dat was Kim Geypen, die moest het opnemen tegen Stephanie Barnes, de beste loopster van CABW. Barnes kon wel een groot deel van de achterstand goed maken maar bij de wissel bleef het verschil toch nog rond de minuut.


Nathalie De Beukelaer was de volgende die mocht vertrekken voor een ronde van 5 km. Ook zij liep een perfect parcours en diepte de voorsprong terug verder uit.


Julie Van De Vondel kon met een goed gevoel aan de laatste 7 km beginnen en ze deed zelfs nog meer, de voorsprong nog verder uitbouwen. Uiteindelijk werd CABW tweede op 2’25, afgerond op een 25ste totaalplaats tussen de meer dan 1300 deelnemende ploegen. Bedankt Hanne, Kabi, Eva, Kim, Nathalie en Julie voor deze prachtige zonnige namiddag.


Op naar de volgende opdracht nl. de relays van de Crosscup in Gent op 22 oktober.

Guy VW