Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Fotoalbums

Bekijk onze uitgebreide galerij.

DaDaDaDa

Dag Dagelijkse Daring Data

Fotoalbums

Bekijk onze uitgebreide galerij.

DaDaDaDa

Dag Dagelijkse Daring Data

Werking

Daring Club Leuven Atletiek (DCLA) is een dynamische club met ongeveer 1.000 actieve leden en een rijke geschiedenis die reeds meer dan 75 jaar teruggaat.

Onze club biedt een brede waaier van mogelijkheden waarbij iedereen op zijn aangepast niveau aan bod komt. Om dit alles in goede banen te leiden, zijn er een aantal deelstructuren in onze club, die elk een eigen focus hebben. Meer informatie over de missie en visie van onze club.

Wedstrijdatletiek

De wedstrijdatletiek biedt een aanbod voor alle atleten die op competitief niveau aan baanatletiek, veldlopen of wegwedstrijden doen. Hier ligt de nadruk vooral op deelname aan wedstrijden en het verbeteren van de persoonlijke prestaties.

Binnen de wedstrijdatletiek is er een specifieke werking voor de jeugd, disciplinewerking en masters.

De disciplinewerking wordt ondersteund door een medische commissie en de elitewerking.

Recreatieatletiek

Binnen de recreatieatletiek, onze joggers, ligt de nadruk op recreatief samen bewegen en iedereen volgens eigen kunnen en ambitie de mogelijkheid bieden om samen met anderen te sporten. In deze structuur ligt de nadruk veeleer op samen sporten en in groep deelnemen aan recreatieve wedstrijden.

G-atletiek

DCLA wil als bloeiende sportclub open staan voor iedereen, dus ook voor wie sporten minder vanzelfsprekend is. De G-werking biedt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om met plezier te sporten.

Ondersteunende werking

Naast de sportieve werking wordt de club ondersteund door een sterk vrijwilligersteam. Deze vrijwilligers zorgen ervoor dat al onze trainingen en organisaties vlekkeloos kunnen verlopen, dat de nodige middelen beschikbaar zijn om onze sportieve werking te ondersteunen en maken onze club tot een dynamisch geheel waar iedereen zich kan thuis voelen. Hiertoe behoren ondermeer het secretariaatsteam, het kantineteam, de talrijke vrijwilligers die onze organisaties ondersteunen, de stille werkers in de achtergrond zoals materiaalbeheer, …

Lees meer over Ondersteunende werking

Naast de hoofdafdeling in Kessel-lo heeft DCLA een zustervereniging in Halen.

DCLA Clubwerking