Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Fotoalbums

Bekijk onze uitgebreide galerij.

DaDaDaDa

Dag Dagelijkse Daring Data

Fotoalbums

Bekijk onze uitgebreide galerij.

DaDaDaDa

Dag Dagelijkse Daring Data

Disciplinewerking

De disciplinewerking richt zich tot alle atleten vanaf 14 jaar die op competitief niveau aan baanatletiek, veldlopen of wegwedstrijden willen deelnemen. Binnen deze structuur trainen atleten in disciplinegroepen. Hier ligt de nadruk vooral op deelname aan wedstrijden en het verbeteren van persoonlijke prestaties.

Binnen de disciplinegroepen verzorgen onze gediplomeerde en gedreven trainers een totaalpakket van trainingen, trainingsschema’s en wedstrijdbegeleiding. De clubtrainingen gaan door op woensdag en vrijdag van 18u tot 20u. Daarnaast worden binnen elke disciplinegroep specifieke afspraken rond trainingsuren gemaakt.

Om onze betere atleten samen met hun trainers extra te motiveren en ondersteunen heeft DCLA een specifiek ondersteuningsprogramma ontwikkeld. De atleten krijgen de specifieke omkadering aangepast aan hun niveau in de Elitewerking.

Onze meest beloftevolle jongeren krijgen daarnaast een nog meer op hen toegespitste begeleiding binnen het JOELE-project.

Omdat wedstrijdatleten, zowel preventief als curatief, geconfronteerd kunnen worden met specifieke medische of paramedische vragen biedt de club ook hiervoor ondersteuning:

Enerzijds bieden wij via de medische commissie een aanspreekpunt voor atleten, trainers en ouders voor problemen en bezorgdheden die het ‘atleet zijn’ met zich mee kan brengen.

Anderzijds beschikt de club over een overeenkomst met de Bakala Academy voor specifieke testen en screenings. Atleten uit de elitewerking kunnen rekenen op een ondersteuning van de club voor deze testen. Alle andere atleten krijgen op vertoon van hun lidkaart een korting op de tarieven bij Bakala zelf. Meer info hierover bij jou trainer of bij onze sportief directeur.

DCLA Wedstrijdatletiek