Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Fotoalbums

Bekijk onze uitgebreide galerij.

DaDaDaDa

Dag Dagelijkse Daring Data

Fotoalbums

Bekijk onze uitgebreide galerij.

DaDaDaDa

Dag Dagelijkse Daring Data

Medische commissie

Als medische commissie van DCLA willen we een aanspreekpunt zijn voor atleten, trainers en ouders, voor problemen en bezorgdheden die het ‘atleet zijn’ met zich kan meebrengen.

Terwijl eliteatleten meestal wel hun weg vinden naar een goede medische en paramedische omkadering is dit voor vele anderen niet zo eenvoudig. Bij wie kan je aankloppen wanneer je klachten tijdens het sporten ondervindt? Welke kinesitherapeut heeft ervaring met atleten, loopblessures en looptechniek? Waar kan ik terecht als ik me preventief wil laten onderzoeken?

Wij hopen het antwoord te kunnen bieden op deze en andere vragen, en zo nodig jullie te verwijzen naar hulpverleners die voeling met de atletieksport hebben.

Op dit ogenblik worden de meest beloftevolle atleten van de club omringd met professionele zorgverleners, zodat zij hun sport in de beste omstandigheden kunnen uitvoeren. Vooral de kinesitherapeut speelt hierin een sleutelrol, door met biomechanische screening en bijhorend advies het aantal blessures tot een minimum te beperken. Maar ook voedingsadvies, medische bijstand, psychologische begeleiding en discipline-specifieke testen maken deel uit van de begeleiding.

Op deze pagina vindt u de contactgegevens van deze zorgverleners die expertise hebben opgebouwd in de atletieksport. U vindt eveneens enkele links naar interessante websites in verband met gezond sporten.

Daarnaast engageren we ons om medische permanentie te voorzien op de meetings georganiseerd door DCLA.

Citius, Altius, Fortius, Salubrius!
Sneller, hoger, sterker, gezonder!

Johan Van Acoleyen
Johan Van Acoleyen

Joele commissie, Verantwoordelijke medische commissie
DCLA Medische Commissie

Nuttige links