DaDaDaDa

Clubrecord polsstokspringen voor Ylio Philtjens

29 juni 2021

Op een atletiekwedstrijd in Horn-Bad Meinberg (GER) heeft cadet Ylio Philtjens afgelopen vrijdag het clubrecord polsstokspringen fors verbeterd. De nieuwe recordhoogte bedraagt nu 4,41m.

Hanne Claes en Bo Brasseur bezorgden DCLA twee titels op het BK Alle Categorieën. Thomas Van Nuffelen was goed voor zilver en Edwin Nys, Frederik Ausloos en Evi Vercruysse veroverden bronzen medailles.

Topdagje voor DCLA tijdens Dag 1 van de Belgische Kampioenschappen !

26 juni 2021

Een bronzen medaille, een bijna perfecte score van finaleplaatsen, een reeks indrukwekkende persoonlijke records en uitzicht op een EK-limiet : dat is de uitstekende balans van de eerste dag van de Belgische kampioenschappen voor DCLA.

Hoogdagen voor de Belgische atletiek op zaterdag 25 juni en zondag 26 juni : de Belgische Kampioenschappen Alle Categorieën vinden dan plaats op de Heizel in Brussel. Die titelstrijd staat met stip aangekruist in de sportieve doelstellingen van DCLA. Maar liefst 24 DCLA-atleten werden geselecteerd voor deelname.

Op 12 en 19 juni organiseerde DCLA micromeetings. Dat zijn wedstrijden die omwille van de coronamaatregelen in een beperkte vorm moeten plaatsvinden. DCLA gaf daarbij uitdrukkelijk voorrang aan de eigen atleten van de leeftijden cadet-scholier-junior-master. De respons was uitstekend : de DCLA-atleten lieten over deze 2 dagen maar liefst 162 prestaties optekenen !

Op de Brussels Grand Prix kwamen vorige zaterdag 5 DCLA-atleten in actie. Bij haar DCLA-debuut pakte Marie Fickers meteen flink uit met een topchrono over 400m.

Op de Putbos-meeting in Oordegem heeft Nina Hespel zich verrassend gekwalificeerd voor deelname aan het EK voor Beloften. Met 58”42 dook ze een tiende onder de strenge EK-limiet.