Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

G-atletiek

De DCLA g-atleten namen deel aan de Metalyralympics

Lier, 15 oktober 2019

Traditioneel sluit de Metalyralimpics, een meeting voorbehouden voor atleten met een handicap, begin oktober het zomerseizoen af.  De DCLA  G-ploeg was er bij met 6 atleten.
De organisatie van dit evenement door AC Lyra is zoals steeds uitstekend. De timing van de proeven was zodanig dat elke atleet rustig van proef naar proef kon gaan. Wij willen AC Lyra hier echt voor bedanken.

Het was kil maar de gemotiveerde atleten en ouders/begeleiders maakten er toch het beste van. Dieter was mee als begeleider, en zorgde ervoor dat de atleten goed opgewarmd aan hun proef kwamen.

In deze wedstrijd zijn er proeven die volgens de “echte” atletiekreglementen plaats vinden en andere proeven die zich aanpassen aan onze atleten. Er kan bvb gekozen worden voor de sprintnummers met of zonder startblokken. Of bij het verspringen met of zonder plank. We hanteren het principe om zoveel mogelijk de officiële regels te volgen.

Joeri Rochette (100m, kogel en 1500m), Jeroen Rogiest (400m,200m en kogel), Kobe Bruers (200m en ver) en Adrian Michaux (ver en 800m) laten we competitief optreden. Er kwamen geen PR’s maar de prestaties waren behoorlijk. Voor Jeroen was het zijn 1ste pistemeeting, het kan dus alleen maar beteren.
Marc Robeyns (100m en kogel) en Cindy De Becker (softbal en verspringen) nemen recreatief deel, wat niet betekent dat er geen inzet is. Cindy sprong 1.16m ver (staande vertesprong), dit is een PR.

Op het einde van de dag werden er nog aflossingen gelopen. Er waren aflossingen voor de atleten en voor de begeleiders/ouders. Een atletenploeg hadden we snel bijeen: Joeri, Adrian, Jeroen en Kobe. Door een zotternij van Mieke en Marianne hebben we ook een ploeg begeleiders/ouders ingeschreven. Dieter, Adrian (door een foutje ipv Eddy, Mieke en Marianne hebben goed hun best gedaan (82.95). In de atleten-reeks heeft Mieke Adrian achter zijn veren gezeten en toen heeft hij snel gespurt. Het doorgeven van de stok was dan wel een probleem. Onze atleten liepen wel sneller dan de begeleiders (75.69).

Na de wedstrijden kregen we nog een atleten-huldiging waarbij de atleten een medaille en de club een beker kregen. Daarna wilde iedereen snel naar huis want Doc’s bar wachtte.

Dankzij de goede organisatie, de opwarmsteun van Dieter en de warme plaats in de kantine was dit voor iedereen een leuke namiddag.
Mieke