Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Gemotiveerde DCLA-atleten zetten het winterseizoen in !

Indoor Atletiehal Leuven, 26 oktober 2019

Drie jaar geleden werd de nieuwe Indoorhal van de KU Leuven in gebruik genomen. Voor de disciplinegroepen sprint-horden, springen werpen en meerkamp betekent dit een enorme meerwaarde. In de koude en soms natte wintermaanden kan er in de Indoorhal specifiek technisch gewerkt worden. Een extra bonus is de beschikbaarheid van een zone voor kracht- en stabilisatietraining. Het succes van deze Indoor Atletiekhal voor de DCLA-trainingen groeit voortdurend !

Regelmatige gebruikers van de indoorzaal op zaterdag zijn de trainingsgroepen van Dries Peeters en Arne Broeders (horden-meerkamp), Roel Breugelmans (afstandslopen), Amer Ali Hatif (verspringen) en de jeugdwerking in het polsstokspringen. Daarnaast zijn Pieter Sisk en Mirte Fannes vaste klanten en komen werpers Jacob Grobbel en Edwin Nys ook regelmatig aan kracht en techniek werken. Kersverse DCLA-atlete Florence Amon (hinkstapspringen) voelt zich er ook thuis en Stijn Baeten vindt het prettig om vóór of na zijn looptraining even langs te komen voor wat oefeningen en voor een leuke babbel.

Thomas Van Nuffelen ontfermt zich over de jonge atleetjes die kennis maken met het polsstokspringen : een moeilijke en uitdagende discipline waarvoor onze jeugd heel veel inzet en enthousiasme toont. Het is goed om te zien dat Siebe Perdieus en Philippe Hiroux hun ervaring met de jeugdatleetjes delen - zonder hun eigen trainingen uit het oog te verliezen - en dat Thomas ook nog kan rekenen op de hulp van Frederik Ausloos en van Arne Broeders als dat nodig is.

De meerkampgroep van Arne Broeders traint overigens op verschillende dagen van de week in de Indoor Atletiekhal. De DCLA-meerkampers vormen een hechte groep die 4 tot 6 keer per week traint om alle disciplines van de meerkamp onder de knie te krijgen. Het is erg knap dat deze jonge atleten een dergelijke inzet en motivatie aan de dag leggen, in de overtuiging dat het harde werk zal lonen !

Kortom, er heerst op zaterdagochtend een sfeer van roodwitte toewijding, motivatie en ambitie in de Indoor Atletiekhal van de KU Leuven. Voor DCLA betekent de huur van deze zaal een forse investering, maar met deze respons is die zeker de inspanning waard. Het winterseizoen is goed ingezet en we wensen deze en alle andere DCLA-atleten veel succes toe voor het atletiekjaar 2019-2020 !
Ivo