Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Pieter Sik Foto: Golazo

Pieter Sik Foto: Golazo

John Heymans Foto: Peter Wagemans

John Heymans Foto: Peter Wagemans

Foto: Marc Schrevens

Foto: Marc Schrevens

Foto: Marc Schrevens

Foto: Marc Schrevens

Foto: Marc Schrevens

Foto: Marc Schrevens

Foto: Marc Schrevens

Foto: Marc Schrevens

Jong DCLA-team verrast op Cross Cup Relays !

Berlare, 27 oktober 2019

Een DCLA-team van beloften verraste op de Cross Cup Relays bij de mannen door beslag te leggen op een onverhoopte tweede plaats. Het eerste team van DCLA finishte verdienstelijk op de 7° plaats.
Het decor voor de Cross Cup Relays verhuisde van de Gentse Blaarmeersen naar het meer van Overmere-Donk (Berlare). Een geslaagde switch want een record aantal teams en deelnemers daagde op en bij atleten en toeschouwers viel het parcours ook al in de smaak.

Sensatie toen Pieter Sisk op het eerste parcours over 1500m in de tweede wedstrijdhelft van plaats 5 naar plaats 2 oprukte en zelfs de leidende positie van Isaac Kimeli bedreigde, de Hallenaar die onlangs nog indruk maakte op het WK in Doha. Stijn Baeten van het eerste DCLA-team bekocht zijn zeer snelle en voortvarende start. “Jaren geleden dat ik zo heb afgezien. Ik ging van bij de aanvang mee met Isaac maar ik blies me op bij zijn tempo. Ik parkeerde en zag sterretjes”, aldus Stijn.

Pieter gaf de stok als tweede door, in het spoor van Kimeli en met voorsprong op toppers als Moukrime, Crestan en Vandeputte. John Heymans wisselde voor een traject van 3000m. Deze gentleman-atleet uit de stal van Wim Wouters sloeg Berlare en omstreken ook al met verbazing door de kloof met het achterveld verder uit te diepen, ook al maakten kleppers als Jeroen D’hoedt jacht op begenadigde John. John kreeg vleugels door helemaal voorin te lopen en dat inspireerde onze slotloper Guillaume Grimard die de stok gretig aannam voor een slotrun over 4300m. Ali Hamdi hield intussen met het eerste DCLA-team stand rond plaats 7.

De omroeper moest even diep in zijn fiches bladeren om het onverwachte tweede team van DCLA te identificeren, want Guillaume controleerde vanop plaats 2 het gebeuren als een doorwinterde routinier. Vanuit de achtergrond werd de dreiging van Bouchikhi en van Boulvin aangekondigd, maar die grote namen impressioneerden Guillaume allerminst. In moeilijke omstandigheden – alleen tussen leider Hendrix en achtervolger Bouchikhi, beiden WK-gangers – handhaafde Guillaume zich schitterend op de zilveren positie. Drie jonge atleten die zich op het hoogste niveau overtreffen, dat leverde mooie emoties op bij deze atleten zelf, hun begeleiders, familie en supporters. Ditzelfde team gaf in 2017 al een sterk visitekaartje af met overtuigende winst bij de CC Relays bij de juniores, maar hun prestatie van vandaag is voor een meer prestigieuze galerij en voor de Cross Cup historie. Dries Basemans verzekerde een eervolle 7° plaats voor het eerste DCLA-team.

Een derde DCLA-team met Mathijs Loeckx, Bert Deprez en sterke Wouter Lammens finishte als 69° van liefst 105 aankomende teams. Het vrouwenteam van DCLA pakte ook al uit met een verschroeiende opening : Hanne Van Loock nestelde zich onvervaard in de voorste gelederen en gaf de stok als tweede door aan Nele Tordeur. Deze nieuwe DCLA-aanwinst liep het vuur uit haar spikes en zorgde ervoor dat de Belgische top en subtop die haar op de hielen zat nauwelijks dichterbij kwam. We zagen zelfs hoe Nele Imana Truyers voorbijliep en de stok als tweede doorgaf. Wat een vertoning ! Slotloopster Louise Hendrickx stond dus voor een loodzware opdracht bij aanvang van haar slotparcours over 3000m. Voor Louise is dit het eerste jaar als wedstrijdatlete en als debutante was ze uiteraard niet opgewassen tegen het nationale geweld dat haar in de nek viel. Toch weerde Louise zich puik en leverde dat aan het slot plaats 18 op. Het tweede DCLA-team met Leen Grymonprez, Laurien Putzeys en andere nieuwkomer Charlotte Vermeylen werd 56° van 74 aankomende teams. Hopelijk putten Louise en Charlotte uit deze eerste wedstrijdervaring met DCLA de nodige motivatie om op de ingeslagen weg door te zetten.

De junioresteams van Guy Vanwynendael en Bart Cuypers kwamen ook al met gezonde ambities aan de start. Jammer genoeg was Kobe Hermans na een mindere start al van bij aanvang op achtervolgen aangewezen en dat is op de smalle loopstroken van een crossparcours geen sinecure. Hij kreeg zijn hogere versnelling wel aan de praat en lanceerde tweede loper Siemen Geris die er meteen de beuk ingooide en aansluiting kreeg bij de koplopers. Maar voorin gingen alle registers open en Siemen moest daarbij wat gas terugnemen. Slotloper Wout Debroyer ging vanuit een achtervolgend groepje moedig op zoek naar een plaats bij de top 3, maar daar waren oudere en sterkere atleten aan de slag. De uiteindelijke 6° plaats voor dit team is al bij al zeer verdienstelijk. DCLA 2 met Sebbe Mattheeuws, nieuwkomer Marco Garcia Van Bijsterveld en Ewoud Parmentier onderstreepte met een 18° plaats het hoge niveau in de breedte van deze lichting van DCLA-juniores.

Maar ook de DCLA-jeugd was present. 3 nieuwkomers bij de meisjes miniemen zorgden voor een prachtige 7de plaats. Eva Jaspers (overgekomen van onze kern Halen naar Leuven), Marith op't Eynde en Anabel Molina (beide komende van Bertem) zijn een welkome versterking voor ons meisjes team.
Bij de Cadetten meisjes kwamen 2 DCLA-ploegen aan de start. Hannah op't Eynde, Lene Raes en Tille Beke zorgden voor toch wel een verassende 4de plaats. Even verder kwamen Uma Goedseels, Lysa Ryken en Kaat Lambert nog als 21ste over de streep.
En ook de scholieren jongens zagen het zitten. Het DCLA drietal bestaande uit  Astor Brumagne, Pep Delvaux en Aäron Luts eindigde mooi als 11de. En ons scholieren meisjes team deed het bijna even goed. 18de werden zij (Stien Van Loock, Anouck Debaerdemaeker en Tille De Smul).

Proficiat aan allen.

Zo werd een letterlijk en figuurlijk zonnige namiddag in Berlare in een sfeer van hoop en optimisme afgesloten. We wensen al deze DCLA-ers een succesvol winterseizoen toe, met een eerste vervolg op de DCLA-veldloop van volgende zondag !

Een uitgebreid beeldverslag van Sporza kan je hier vinden.

En dank zij Marc Schrevens hebben wij bijkomende beelden van deze wedstrijd.
Ivo en Eric