Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Succesvolle derde editie van de DCLA-veldloop

Heverlee, 03 november 2019

Ondanks de ongunstige weersvoorspellingen en de grote concurrentie van de vele andere veldlopen in het Vlaamse land (5 deze zondag) werd deze derde editie van de nieuwe DCLA-veldloop weeral een mooi succes.

Het is een bewuste keuze van de organisatoren om deze veldloop in het begin van het winterseizoen te plannen. Zo geven zij de kans aan de vele nieuwkomers om zo snel mogelijk hun eerste stappen te zetten in de veldoopwereld. En vroeg geleerd is al half gewonnen.

Onder de 622 aankomsten vonden wij zo 213 clubgenoten waaronder 153 jeugdatleetjes. Het is duidelijk, de rood-witte kleuren waren prominent aanwezig rond de kazerne in Heverlee. En ook de kwaliteit was er: 24 podiumplaatsen voor DCLA-ers. En het hadden er nog meer kunnen zijn. Maar onze atleten van DCLA-Halen moesten onze rood-witte kleuren verdedigen in het Limburgs Crosscriterium in Tongeren. En zij deden het ook daar voortreffelijk.

Alle blije gezichten op het podium vernoemen zou van dit artikel een magazine maken. Maar je kan ze alvast terugvinden in de resultaten.

Hopelijk hebben de deelnemers nu de smaak te pakken om ook de volgende weken massaal deel te nemen aan veldlopen. Er zijn er genoeg in Vlaams-Brabant zonder naar de andere kant van het land te moeten trekken.

Alvast proficiat aan alle moedigen die zondag de spikes hebben aangebonden.

Een speciale dank gaar naar Milan Augustijns en Tomas Sisk, de 2 jonge orgnisatoren van deze veldloop, en hun team medewerkers.

Wil je de veldloop nog eens meemaken? Kijk dan hier naar de reportage gemaakt door Mark Schrevens.

Eric