Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

5 jonge DCLA-atleten in de Top 10 van de Cross Cup in Mol

Mol, Zilvermeer, 10 november 2019

John Heymans en Guillaume Grimard verbaasden in de lange cross van de Cross Cup in Mol met Top 10 plaatsen tussen de grote jongens. Stijn Baeten en Pieter Sisk in de korte cross en Siemen Geris bij de juniores sleepten ook een Top 10 plaats in de wacht.
In de sterk bezette lange cross bij de mannen scheidde zich na twee ronden een kopgroep van zo’n 12 atleten zich lichtjes af. Daarbij ook Guillaume Grimard (20) en John Heymans (21) die af en toe aan de rekker hing maar telkens opnieuw bijsloot. Onze veelbelovende jonge garde hield schitterend stand tussen de nationale top van het veldlopen. In de slotronde kreeg Guillaume het nog moeilijk en kon John dank zij indrukwekkend slotoffensief oprukken naar plaats 8 en tweede belofte. Guillaume finishte als 10° en derde belofte. Dat opent voor beiden perspectieven op een selectie voor het EK Veldlopen in december. Dries Basemans moest verstek geven met een hielblessure.

In de korte cross nam Pieter Sisk van bij de start mee het commando, maar dat bleek aan het Zilvermeer in Mol niet de beste tactiek. De loodzware zandstroken deden de verzuring snel oplopen en voor Pieter werd het knokken tot het eind tegen tempoverval. Het leverde de nog altijd 19 jaar jonge Pieter een mooie 10° plaats op. Stijn Baeten (25) bevond zich aanvankelijk in een tweede groepje maar rukte langzaam naar voren op. Stijn stoomde op die manier knap door naar plaats 7.

Het junioreskwintet van Guy en Bart liet ook van zich spreken. Wout Debroyer ging ambitieus met de kopgroep mee maar kreeg halfweg een serieuze tik. Het Molse zand is de flyers niet gunstig gezind en Wout leverde uiteindelijk nog veel plaatsen in om als 30° te finishen. Wie over wat extra kracht beschikt kan in Mol wel positief verrassen en die rol was vandaag voor Siemen Geris weggelegd. Siemen maakte een indrukwekkende remonte en veroverde een uitstekende 8° plaats. Ewoud Parmentier hield constant tempo aan en eindigde puik als 17°. Kobe Hermans werd 32° en Marco Garcia Van Bijsterveld 36° op 56 aankomsten.

De volgende manche van de Cross Cup vindt over 2 weken plaats in Roeselare en is meteen de selectiewedstrijd voor de Europese Kampioenschappen die in december in Lissabon hun beslag krijgen.

Wil je de wedstrijd in Mol herbeleven, kijk dan hier.

Ivo