Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Jeugd

Alle leeftijden waren present in de cross van Kortenberg, maar de jeugd mag de spits afbijten

Kessel-Lo, 19 november 2019

Een totaal van 100 benjamins, pupillen en miniemen doken de modder in, al namen sommigen dat wat letterlijk.
Bij de benjamins meisjes trokken verschillende atletes zich aan mekaar op. Bij de eerstejaars behaalde Nille Claes haar 2de podiumplaats van het seizoen. Katrijn Michiels mocht bij de 2de-jaars op het hoogste schavotje plaatsnemen. Bij de benjamin jongens had Tristan De Pauw na vorig jaar nu ook weer een afspraak op het podium met een mooie derde plaats; enkele seconden later toonden Liam en Cas dat ze ook steeds beter worden.

Bij de pupillen meisjes rukt Mirte Leyssen almaar meer op. Nu behaalde ze nog net geen podium, maar een volgende keer is het zeker prijs. Bij de jongens zijn er een achttal die wedstrijd na wedstrijd meestrijden voor de podiumplaatsen. De 2 op het officiele podium waren Sverre Claes, met een tweede overwinning en Pepijn Van Herterijck. Heel wat onduidelijkheid bij de aankomst over de plaats van Merlijn en Pepijn, maar voor ons mochten ze gerust allebei op die derde plaats. Voor DCLA waren er zelfs 5 atleten in de top tien, want ook Sverre (Deleu) en Wout waren er dicht bij.

Bij de miniemen meisjes 4 DCLA-ers in de top tien. Eva, die een groot stuk van de wedstrijd aan kop gesleurd had, moest in de eindspurt nipt de duimen leggen voor Annabel Molina. Annabel had in de wedstrijd een duik gemaakt en was diep gegaan in de achtervolging. De maaginhoud bleef in Kortenberg achter, maar dat was snel vergeten. Ook Marie-Laure en Marith liepen een mooie wedstrijd die eindigde in de top tien.

Bij de miniemen jongens waren er ook 3 DCLA-ers in de top tien. Jannes mocht als tweede op het podium, maar had zonder het te willen zijn clubmaat Staf een por in de maag gegeven bij het voorbijsteken. Sportief hoe de atleten zich verontschuldigden en mekaar proficiat wensten met het behaalde resultaat. Voor Staf komt de podiumplaats alsmaar dichterbij, met de hete adem van Matteo in zijn nek. Bij de eerstejaars zagen we Elvin opschuiven zodat ook zijn toptienplaats heel mooi is.

Daarnaast nog heel wat roodwitten in actie die genoten van de mooie winterzon. Arent finiste na een buiklanding nog mooi, maar hij was zeker niet de enige. Jeugdtrainers Arthur en David zagen al onze atleten mooie vorderingen maken.

De fijne sfeer tijdens de opwarming en tijdens de wedstrijd maakte alles nog aangenamer. Zo spreken ouders met mekaar af om afwisselend de kinderen te begeleiden en prijzen mee te nemen zodat er nog wat zondag overblijft na de cross.

De volgende afspraak is binnen 2 weken in Wespelaar.

Proficiat aan alle atleten, jullie hebben dat super gedaan !! De uitslagen kunnen jullie hier uitpluizen.

DCLA Jeugd