Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Jeugd

Sari is provinciaal kampioen || DCLA-miniemen kleuren het PK veldlopen

Kessel-Lo, 12 januari 2020

Wat begon met een mooi winterzonnetje in Leuven, sloeg in Gooik al snel om. Een snijdende wind, wat regenvlagen en een parcours dat voor de machtscrossers gemaakt is. Afwisselend op en neer, stukken zompig weiland, bochtig en toch een snelle finish. Enkele jongeren glimlachten, anderen keken eerder bevreesd. Toch kwam er weer een hele grote bende van meer dan 70 jonge DCLA-ers gemotiveerd aan de start. Wat betreft het aantal deelnemers bij de jeugd moesten we enkel de thuisploeg laten voorgaan.
In de eerste wedstrijd was het al direct raak voor DCLA. Onze benjamin Sari Leyssens mocht, na een knappe wedstrijd, haar eerste schildje in ontvangst nemen. Ze kon haar sterke seizoen bevestigen. Daarachter stapelden de toptienplaatsen zich op met weer heel wat sterke prestaties — maar vooral met atleetjes die alles gegeven hadden en stikkapot over de finish kwamen.

De volgende DCLA-ster op het podium was Katrijn Van Loo (DCLA-Halen) die een mooie 2de plaats behaalde. Bij de pupillen bleken onze flyers meer in het nadeel, maar werd gevochten voor elke toptienplaats, maar waar we dikwijls nét het podium misten. Merlijn Verhulst vocht voor wat hij waard was, maar na een sterke start sloeg de man met de hamer genadeloos terug. Toch in de toptien eindigen is dan een resultaat waar je tevreden mee moet zijn. Jan Breugelmans (DCLA-Halen) had zijn wedstrijd goed ingedeeld en schoof op naar een vierde plaats. In de laatste strook probeerde hij wel, maar meer dan die vierde plaats zat er vandaag niet in.

De laatstejaarsminiemen maakten er voor DCLA een spektakelstuk van om duimen en vingers van af te likken. Eerst mochten de meisjes van start. Eva Jaspers sleurde aan de kop en trok het geheel op een lint. In het tweede wedstrijddeel kwam er een afscheiding tussen Eva en 2 andere atleten en een peloton DCLA-ers. Er werd wat haasje-over gespeeld, maar een atlete van Brussel was te sterk. In de eindsprint leek het ons alsof Eva gewonnen had en dat werd ook zo bevestigd door de jury, te meer daar de tegenstandster de deur had dichtgedaan in de einsprint. Na een klacht van deze atlete werd de volgorde terug omgekeerd en eindigde Eva op een derde plaats. Het respect voor de jury is een waarde die deze atlete in deze terechte ontgoocheling groot maakt. Marie-Laure Noé, Anabel Molina en Tine Breughelmans (DCLA-Halen) zorgden ervoor dat bijna de helft van de toptien uit DCLA-ers bestond.

Na deze wedstrijd stond nog een onverwacht spektakel op het programma. Al een heel seizoen loop Lucas Barra (OEH) een straatlengte uit op alle andere atleten, maar daar hadden DCLA-regisseurs Staf De Haes en Jannes Aegden vandaag helemaal geen zin in. Afwisselend sleurden ze aan de kop en dwongen ze Lucas tot het uiterste. Ze moesten ook wat reserve overhouden want ROBA-atleet Lars Peeters nestelde zich in het spoor om te profiteren als de gelegenheid zich voordeed. Na de eerste ronde plaatste Staf de eerste aanval in de bergop; eens aan het draaien en keren was het de beurt aan Jannes om over te nemen, waardoor Staf naar een vierde plaats en een vijftiental meter teruggewezen werd. Lucas begreep het gevaar en begon nu zelf aan de kop te sleuren, op enkele meters onder druk gezet door Jannes. In het laatste deel van wedstrijd moest Jannes op pure wilskracht doorzetten en kwamen Lars Peeters en Staf wat dichter. Aan de snelle finish gekomen, gooide Staf met een lange eindsprint zijn laatste troef op tafel. Lucas Barra kon Staf nog afhouden maar het verschil bedroeg maar enkele meters. Dat Jannes in het rood kan gaan op het einde bracht hem naar een oververdiende derde plaats. Verderop in deze strijd zagen we ook een puike wedstrijd van Mateo Denys, Ilian Boghe, Wout Klykens, Simon Wybaillie en Louis Coekelberghs. Onze jongens hebben in deze wedstrijd getoond dat ze weer een stap vooruit gezet hebben!

Deze miniemenlichting die zijn laatste seizoen in gaat is groot en kan zijn atletiektalent aanvullen met inzet en wedstrijddeelname, wilskracht, discipline en doorzettingsvermogen. Een mooi recept voor een mooie jonge en gemotiveerde atletiekgeneratie van DCLA.

Ook de andere DCLA-ers haalden mooie resultaten, maar toen had deze jeugd, al dan niet met hamburger, de warmte al terug opgezocht...

(Update 13/Jan/2020: We hadden in onze haast Mateo Denys niet correct vermeld. Onze oprechte excuses, Mateo!)

DCLA Jeugd