Arne op het podium van het kogelstoten

Dai Keita op het podium van het verspringen

Zeven medailles op KVV jeugd. Elie Bacari schiet de hoofdvogel af.

Gent Topsporthal, 19 januari 2020

Twintig jonge DCLA-ers werden geselecteerd voor het Vlaams kampioenschap indoor in Gent. Het werd voor DCLA een topdag want onze buit mocht er zijn , we behaalden maar liefst zeven medailles. Goud was er voor Elie Bacari in de 60mH en voor Ylio Philtjens in het polsstokspringen. Noor Koekelkoren werd tweede in de 60mH en had dus zilver beet. Derde plaatsen en dus goed voor een bronzen medaille werden veroverd door Arne Vanderborght (kogel), Dai Keita (ver), Elie Bacari (ver) en Gitte Bellemans (polsstok). Heel wat atleten overtroffen zichzelf want we tekenden ook nog eens elf persoonlijke records op.
De atletiekdag begon uitstekend voor onze club want we openden de competitie meteen met twee bronzen medailles. Elie Bacari scherpte zijn record aan in het verspringen (6m35) en greep brons, ook Gitte Bellemans veroverde een medaille in het polsstokspringen, ze sprong over 2m70 goed voor een derde plaats. Clubgenote Tillyanne De Boe werd in dezelfde wedstrijd mooi zesde (2m10). Dai Keita belandde in een spannende verspringcompetitie. Dai zette een schitterende reeks neer en met zijn beste sprong (5m78) werd hij beloond met een derde plaats en bijhorende bronzen medaille.

Het eerste loopnummer van de dag was de 60m. Drie cadetten jongens mochten de piste op voor deze spurt. Jaan Verdegem en Jasper Vermaelen liepen in dezelfde reeks naar een zesde en een zevende plaats in 8”50 (Jaan) en 8”54 (Jasper). Simon Punga deed het prima, hij evenaarde zijn pr (8”08). Joppe Doms , wat gehinderd door een polsblessure, klokte af op 8”12, later op de dag liep Joppe ook nog de 200m in 25”57. Mirte Monbaliu kwam dicht bij haar besttijd (8”38) en werd vijfde in haar reeks. Scholier Thiel Sodji kon zich met 7”33 nipt plaatsen voor de finale. In die finale snelde hij door zijn blitzstart naar 7”27 en een zesde plaats. Op de 200m liep Thiel over de meet na 23”29, goed voor een achtste totaalplaats.

In de kampnummers waren ondertussen Claire Jacobs en Noor Koekelkoren aan de slag. Claire bevestigde haar 5-meter sprong van vorige week, ze landde in de zandbak op 5m02 en eindigde als zevende. Noor stootte de kogel 10m94 ver, goed voor een vijfde plaats. In de hordencompetities stonden heel wat DCLA-ers aan de startlijn. Onze hordelopers deden het allen uitstekend want we haalden finaleplaatsen, medailles en besttijden bij de vleet. Simon Punga bereikte ei zo na een persoonlijk record, hij snelde over de meet als derde in 9”64. Bij de scholieren meisjes haalden Stien Van Loock (9”35) en Claire Jacobs (9”42) ondanks hun besttijd, door de zware concurrentie, geen finaleplaats. Mirte Monbaliu zat wat in de knoei met haar horden en werd achtste in haar reeks (10”10) maar kan beslist beter. Noor Koekelkoren en Elie Bacari haalden zoals verwacht vlot de hordenfinale. In die finale miste Noor haar start compleet maar ze herpakte zich en kranig knokte ze zich naar een tweede plaats (8”92), een zilveren medaille dus. Als lijstaanvoerder deed Elie wat van hem verwacht werd en liep gezwind naar de overwinning en zegevierde in 8”17. Goed voor een tweede medaille, een gouden ! , voor Elie.

Een tweede gouden medaille was er voor Ylio Philtjens. Ylio was outstanding want hij begon zijn wedstrijd op 3m50, toen waren zijn concurrenten al buiten strijd. Zijn eerste sprong was dus al de winnende en hij klaarde als eerstejaarscadet uiteindelijk een knappe 3m90. Dai Keita haalde, door 1 mislukte sprong meer dan de derde, net geen tweede medaille. Hij behaalde de vierde plaats en als bonus een persoonlijk record (3m40). Vijf DCLA-ers waagden zich aan de 400m met daarbij vijf persoonlijke besttijden. Helemaal tevreden waren dus Kamiel Van Oostveldt, hij won ook nog zijn reeks (60”47), Viktor Sisk (63”33), Zeno Van Hove (59”16) en Arno De Kuyper (53”54). Indruk maakte Amber Souffree, gestart in de tweede reeks die ze heel vlot won, stond ze eerste tot voor de laatste en snelste reeks. Ze eindigde in de totaalstand uiteindelijk prachtig vierde in een tijd van 61”37. Arne Vanderborght zorgde nog voor een laatste medaille, hij leverde een mooie reeks af in het kogelstoten bij de scholieren jongens en kreeg hiervoor een bronzen medaille (15m72).

Knap gedaan van onze jonge atleten. Proficiat aan alle deelnemers en trainers!