Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

Wout en Siemen

Guillaume Grimard

Guillaume Grimard

DCLA-successen in de CrossCup van Hannuit

Hannuit, 22 januari 2020

Na zijn onverwachte overwinning bij de junioren in de CrossCup van Hannuit vorig jaar keek Wout Debroyer uit naar de editie van 2020. In de beginfase liet hij begaan. Siemen Geris bepaalde het tempo. Halfweg sloeg Wout toe en liep van de anderen weg en kwam met een duidelijke voorsprong  als overwinnar over de streep. Siemen behield zeer mooi de tweede plaats en even verder zorgde Kobe Hermans, geplaagd door steken in de zij, voor een eervolle 6de plaats.  Een prachtig clubresultaat voor DCLA in de oudste CrossCup van het land. Dank zij zijn tweede plaats veroverde Siemen de voorlopige leidersplaats in het Crosscup-criterium bij de junioren.

Ook bij de senioren heren waren de rood-witten duidelijk aanwezig. Na een tactische perfecte wedstrijd behaalde Guillame Grimard een zeer sterke 9de plaats (7de Belg). Even later kwam Laurens Vanderlinden als 12de over de streep (9de Belg). Bart Geldhof eindigde als 58ste op 78 deelnemers.
Guillaume mocht nadien eveneens de trui van de voorlopige leider in het CrossCup regelmatigheidscriterium bij de beloften aandoen.

Yewbdar Denys eindigde bij de senioren dames als 24ste.
Op de korte cross bij de dames werd Louise Hendrickx 14de.

Een mooie dag dus voor DCLA in Hannuit.

Met dank aan Marc kan je hier een beeldverslag van deze CrossCup bekijken.
Guy en Eric