Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Elie wordt Vlaams kampioen zevenkamp!

Louvain-la-Neuve, 02 februari 2020

In het weekend van 1 en 2 februari ging het BK en KVV meerkamp door in Louvain-la-Neuve. De gloednieuwe zaal ziet er prachtig uit en vormt nu naast de topsporthal in Gent de 2e volwaardige competitiezaal in België.
Zaterdag ochtend mocht Dai Keïta als eerste aan de slag van de DCLA meerkampers bij de cadetten heren. Dai die opnieuw geplaagd wordt door groeipijn hield het bij één goede poging in het verspringen. Met 5m75 evenaarde hij zijn persoonlijk record net niet, een sterke opener dus. Bij het kogelstoten haalde Dai opnieuw sterk uit door zijn persoonlijk record met meer dan een halve meter te verbeteren met als resultaat 10m50! Gezien de groeipijn hem toch meer hinderde dan voorzien werd er getwijfeld om nog te starten bij het polsstokspringen. Dai beet door en startte toch, wat hem een mooie 3m40 opleverde. Opnieuw een persoonlijk record! Jammer genoeg moest er forfait gegeven worden voor dag 2 aangezien de hinder te groot was. Voor de kenners is het niet nodig om te zeggen dat Dai aan een bijzonder sterke meerkamp bezig was. Met ongeveer 50 punten voorsprong op zijn pr meerkamp (puntentelling voor de persoonlijke records buiten de meerkamp) na de eerste dag, toonde hij dat hij in zeer goede vorm verkeert. Rustig verder werken en geduld zal in de toekomst zeker nog mooie resultaten opleveren!
Noor Koekelkoren werkte op zaterdag de vijfkamp af bij de cadetten dames. Ze opende sterk door amper 5 honderdsten boven haar persoonlijk record te blijven op de 60mH, goed dus voor 8.94. Het hoogspringen, doorgaans een proef waar Noor wat punten verliest ten opzichte van de concurrentie, verliep beter dan verwacht. Tijdens de wedstrijd groeide Noor door technische hoogstandjes te laten zien wat resulteerde in een nieuw persoonlijk record van 1m51. Met dit positief gevoel trok ze verder naar het kogelstoten waar ze ook haar persoonlijk record verbeterde naar 11m29! Tijdens het laatste kampnummer van de dag liep het jammer genoeg nog mis. Twijfel sloeg toe en de regelmaat van de aanloop bij het verspringen was even zoek. Met 4m78 kwam ze wel in de buurt van haar beste prestatie dit seizoen maar deze ligt nog ver onder haar persoonlijk record. Tijdens de afsluitende 800m verweerde ze zich kranig waardoor ze in de eindstand uitkwam een 4e plaats in het Belgisch klassement en een 3e plaats in het Vlaams klassement! Proficiat Noor!
Claire Jacobs mocht zondag aantreden in de vijfkamp bij de scholieren dames. Claire die pas haar 2e jaar bezig is met meerdere kampnummers kwam sterk uit de hoek. Op de horden evenaarde ze haar beste seizoensprestatie net niet, ook een sterke start voor haar dus. In het hoogspringen evenaarde ze haar persoonlijk beste met 1m45 en in het kogelstoten verbeterde ze zich zelfs tot 8m61. Het BK meerkamp was ondertussen aan het draaien op volle toeren. Om het programma wat meer op te vullen stond ook het BK 4x200 vandaag op de kalender. Claire mocht tussen twee hoogspringwedstrijden en een polsstokwedstrijd haar verspring competitie afwerken waarbij er geen ruimte was voor de atleten om buiten het middenterrein te gaan. Een druk gebeuren, wat niet altijd even bevorderlijk is voor de concentratie. In haar eerste sprong mist Claire haar ritme compleet en blijft ze ver onder haar persoonlijk record. Bij haar tweede sprong past ze haar ritme aan maar komt ze een volle voet op de afzetbalk terecht met een ongeldige poging als gevolg. Nu slaan de zenuwen echt toe, zowel bij atleet als trainer. Gelukkig toont ze zich een echte meerkampster en herpakt ze zich op spectaculaire wijze in haar derde poging door een nieuw persoonlijk record te springen van 5m10! Met volle goesting trekt ze naar de afsluitende 800 waar ze een sterke 2:32.38 neerzet en daarmee opschuift naar de 8e plaats in het Belgisch klassement en de 7e plaats in het Vlaams klassement!
De enige die dit weekend zijn competitie over twee dagen afwerkte was Elie Bacari die de rood-witte clubkleuren verdedigde bij de scholieren jongens. Zijn eerste dag verliep minder dan verwacht. Elie die dit seizoen al mooie prestaties had laten zien kwam met 7.32 in de buurt van zijn PR en beste prestatie dit seizoen maar bleef bij ver (6m08) en polsstok (3m30) onder de verwachtingen. De moraal na dag één zat diep maar een goede nacht rust zorgde dat Elie als een andere atleet aan de start van dag twee stond. Hij pakte stevig uit op de horden met 8.17 en liet de concurrentie zien dat hij nog niet klaar was. Na lang wachten mocht hij zijn wedstrijd in het hoogspringen aanvatten. Om niet te lang te moeten wachten begon Elie op 1m55, iets meer als 20cm onder zijn persoonlijk record. Gelukkig bleek dit een goede aanpak want de regelmaat in de aanloop werd bijgesteld in deze sprong en de hoogtes die hierop volgden. Van 1m73 naar 1m79 voor een nieuw persoonlijk record bleek geen probleem en dit trok Elie nog even door. Met een verpulvering van zijn vorige beste prestatie eindigde hij het hoogspringen met 1m85. Een verbetering van 8cm! Hierdoor klom Elie in de tussenstand naar een 5e (BK) en 1e (KVV) plaats in het klassement. De opdracht voor de afsluitende 1000m was dus simpel, de concurrentie volgen en de eerste plaats in het Vlaams klassement verdedigen. Of dit zou lukken was voor de 1000m nog een groot vraagteken want Elie had al sinds zijn miniemenjaren geen 1000m meer gelopen wat een persoonlijk record betekende van 3:37. Gelukkig voerde Elie de opdracht uit zoals opgegeven en kwam hij met een mooie 3:07 over de finish. Goed genoeg om bij de concurrentie te blijven en zijn eerste plaats in het Vlaams klassement vast te houden. Proficiat Elie met de Vlaamse titel!
Arne