Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Poging van Ben op 5,80m

Duplantis mist nipt op 6,17m

Duplantis mist nipt op 6,17m

Ben Broeders alweer op dreef in Düsseldorf

Düsseldorf, 04 februari 2020

Na de knalprestatie in Cottbus is de vraag afgelopen week vaak gesteld: Wanneer springt hij 5m80 (officiële limiet voor OG). Ondanks het feit dat Ben al zo goed als zeker is van deelname aan de OG, is dat toch nog een prestigieuze erkenning die we willen binnen halen.

In Cottbus zat Ben nog op een verkorte aanloop en met kortere stokken in vergelijking met zijn normale wedstrijden. Dus werd het stilaan tijd om het grote geschut boven te halen. Dat gaf aanvankelijk wat ritme problemen in begin van de wedstrijd; de coach moest nagelbijtend toekijken hoe hij toch slaagde in zijn 3e poging bij zijn aanvangshoogte 5m40. Na ook 5m55 en 5m70 succesvol af te ronden, kregen we weer kansen op 5m80. Het was zeer nipt! Die laatste poging verdiende beter, maar uiteindelijk kwam de lat toch naar beneden. Zeer tevreden wel, met deze generale repetitie op volle aanloop, goeie poging op 5m80 en een 4e plaats met 5m70!

We waren echter nog getuige van een ongelofelijke poging op het wereldrecord indoor door Mondo Duplantis! Voor hem was het zijn wedstrijdopener en als je dan na 6m te springen zo dicht komt van het wereldrecord, fenomenaal!!

Top wedstrijd!!

Steven