Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Stijn Baeten verbetert clubrecord 1500m indoor.

Poging van Ben op 5,80m in Düsseldorf

Poging van Ben op 5,80m in Düsseldorf

Clubrecord voor Stijn Baeten, dubbele winst voor Ben Broeders

Metz - Dortmund, 09 februari 2020

Op een indoormeeting in Metz (FRA) heeft Stijn Baeten een nieuw clubrecord gevestigd over 1500m indoor. Stijn finishte in uitstekende 3,41,20. Ben Broeders won vrijdagavond in Chemnitz en zondagmiddag in Dortmund het polsstokspringen, telkens met voortreffelijke 5,70m.
Stijn Baeten keerde pas op vrijdag terug van een stage in Zuid-Afrika om op zondag aan te treden in de 1500m op de meeting in Metz. Stijn liet de koplopers gaan tijdens de eerste kilometer en koos resoluut voor eigen tempo in het achterveld. In de laatste 400m maakte Stijn een sterke opmars om nog als vierde te eindigen in dit sterke deelnemersveld. Met 3,41,20 verpulvert hij het 30 jaar oude DCLA clubrecord indoor van Rudy Vlasselaer met precies 4 seconden. Deze prestatie betekent ook een flinke opsteker voor Stijn in het vooruitzicht van het BK Indoor van volgende week. Het opent ook perspectieven voor een spetterende zomer.

Ben Broeders is aan zijn sterkste seizoen ooit bezig. Vrijdagavond won Ben overtuigend het polsstokspringen in het Duitse Chemnitz en bevestigde met 5,70m zijn hoge prestatieniveau van deze winter. Zondag won hij opnieuw, deze keer in Dortmund tegen stevige concurrentie. Via alweer een vrijwel vlekkeloos parcours stoomde Ben door naar 5,70m. Na NR van 5,75m in Cottbus op 29 januari laat Ben 3 keer na mekaar 5,70m optekenen. In Dortmund kwam hij bij zijn tweede beurt opnieuw dicht bij een nieuw NR en Olympische kwalificatiehoogte van 5,80m. Ook voor Ben oogt het vervolg van 2020 veelbelovend.

In Reims (FRA) waren deze week nog 2 DCLA-ers aan het werk. DCLA-nieuwkomer Gaston Nijs lukte sterke 50,67 over 400m, Maxime Lermyte liet 51,91 optekenen.

Ivo