Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Vlaamse titel voor Wout

Wout en Kobe als 1 en 2 in het Crosscup klassement

Wout en Kobe als 1 en 2 in het Crosscup klassement

Guillaume tweede bij de beloften op het Vlaams Kampioenschap

Guillaume tweede bij de beloften op het Vlaams Kampioenschap

Succesvol Vlaams Kampioenschap veldlopen voor DCLA

Rotselaar, 09 februari 2020

In stormachtige weersomstandigheden vond zondag het Vlaams Kampioenschap veldlopen plaats in Rotselaar. De wind weerhield onze DCLA-atleten er niet van om sterke prestaties neer te zetten met de junioren mannen in een hoofdrol.
Ere wie er toekomt. Voor de tweede maal behaalde Wout Debroyer een Vlaamse veldlooptitel. Na deze bij de scholieren mocht hij nu als Kampioen van Vlaanderen bij de junioren op het podium. Kobe Hermans werd zeer mooi tweede in dit kampioenschap en ei zo na werd het een volledig DCLA-podium want Siemen Geris werd enkele seconden later zeer verdienstelijk vierde. De leiderstrui in het Structabo Crosscup regelmatigheidscriterium veranderde wel van schouder. Hij ging van Siemen naar Wout maar blijft dus binnen de club.

Bij de senioren mannen zagen we onder meer Dries Basemans en Guillaume Grimard aan de start. Na een lange afwezigheid wegens blessures deed Dries het voortreffelijk. Hij werd immers 9de (7de Belg). Enkele seconden later kwam Guillaume over de streep als 10de. Hiermee werd Guillaume vice-Vlaams Kampioen bij de beloften en in het Structabo regelmatigheidscriterium voor beloften staat hij nu op een zeer mooie tweede plaats achter Tim Van De Velde.  Verder in deze wedstrijd werd Wouter Lammens zeer verdienstelijk 30ste, Bart Geldof 54ste en Jeroen De Vis 57ste.

Ook in andere categorieën waren de rood-witten aanwezig.

Bij de cadetten meisjes werd Hannah Op't Eynde 14de, Tille Beke 25ste, Allegra Gursoy 32ste, Noor Jacques 37ste en Kaat Lambert 56steop 82 deelneemsters.

De cadetten jongens waren met 88 aan de start. Daarin kwam Jules Vansteenkiste als 31ste over de streep, Bram Van Eyck werd 36ste, Tibo Heselmans 47ste, Joren Segers 62ste en Jelle Decoster 84ste.

Bij de scholieren meisjes zagen we een sterke prestatie van Friedel Cuypers. Zij werd zeer verdienstelijk 8ste in dit Vlaams Kampioenschap. Anouk De Baerdemaker kwam als 42ste over de streep.

Drie clubgenoten kwamen aan de start bij de scholieren jongens. Pep Delvaux werd mooi 20ste, Aaron Luts 25ste en Astor Brumagne 71ste.

In de korte cross voor dames kwam Nathalie De Beukelaar als 15de over de streep, drie seconden later gevolgd door Louise Hendrickx (16de).

Ewoud Parmentier koos ditmaal voor de korte cross bij de heren. Hij behaalde daar een 23ste plaats op 79 deelnemers. Bert Deprez werd 72ste.

2 DCLA vrouwen namen deel aan de lange cross bij de dames. Yewbdar Denys werd hier 33ste en Charlotte Vermeylen 49ste.

Ook zeer sterke prestaties bij de masters vrouwen.  Zowel Marijke Willekens als Mona Rahme werden prachtig 2de respectievelijk bij de W55 en de W40.

En ook de masters mannen presteerden prima. Davy Segers behaalde zilver bij de M40, Tom Van Ongeval werd 8ste bij de M45, Marc Neefs 6de bij de M50, Werner Heselmans 8ste bij de M50. Verder in de uitslag vinden we nog Bart Sampermans, Joris Steenput, Ivo Vandermaesen, Rudy Vrys, Daniel Lüts en Tom Vandebroeck. Nog even vermelden dat er in deze wedstrijd niet minder dan 162 atleten aan de start kwamen.

Proficiat aan allen die deze stormachtige weerselementen hebben getrotseerd.

En wil je de hoogtepunten van dit kampioenschap nog eens bekijken, klik dan hier. Met dank aan Mark Schrevens voor de beelden.

 

Guy en Eric