Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Ali Hamdi ambieert medaille over 3000m.

Mirte Fannes kan allereerste BK-medaille behalen.

Mirte Fannes kan allereerste BK-medaille behalen.

8 mannen en 3 vrouwen van DCLA geselecteerd voor BK Indoor op 16 februari

Kessel-Lo, 13 februari 2020

8 mannen en 3 vrouwen van DCLA komen zondag in actie op het BK Indoor in Gent. Voor enkelen onder hen liggen er medailles in het verschiet.
DCLA-boegbeeld Ben Broeders is er niet bij op dit BK. Ben draait mee aan de internationale top in het polsstokspringen en kiest ervoor om in de IAAF World Tour in Glasgow nuttige ervaring op te doen tegen andere wereldtoppers. Frederik Ausloos en Thomas Van Nuffelen zijn er echter op gebrand om de stevige reputatie van het DCLA-polsstokteam in Gent hoog te houden. Voormalig recordhouder Arnaud Art is op zijn best altijd goed voor goud, voor de overige medailles gaan Frederik en Thomas in strijd met 3 andere 5m-springers. Amer Ali Hatif is de derde kamper die aan de slag gaat in Gent. 6° plaats en PR op het KVV in het hinkstapspringen gaven Amer een flinke boost. Hij rekent op een nieuwe verbetering van zijn record en op een plaats in de top 8.

Over 400m komen Gaston Nijs en Maxime Lermyte op de rondbaan. Gaston maakte dit jaar de overstap van Excelsior naar DCLA en maakte deze week in Reims een geslaagd debuut met 50,67. Maxime Lermyte bleef daar met 51,91 slechts 3 tienden boven zijn indoor PR en heeft wellicht ook nog iets extra in petto. Bij de vrouwen verdedigen Benedikt Tchimou en Stien Van Loock de kleuren van DCLA over de 400m. Benedikt start in de B-finale en maakt kans op top 8 in de rangschikking volgens tijden. Scholiere Stien Van Loock deed deze winter al een flinke hap uit haar absolute besttijd van vorige zomer. Met 59,81 staat ze terecht tussen de nationale elite over deze afstand. 400m wedstrijden om naar uit te kijken dus.

Op de middenafstanden speelt DCLA zijn sterkste troeven uit. Stijn Baeten start als favoriet over 1500m nadat hij deze week de tweede snelste Belgische jaartijd en DCLA clubrecord liet optekenen in Metz. Luxehaas Isaac Kimeli kan Stijn naar een nieuwe toptijd loodsen. "Mijn eerste wedstrijd was een meevaller. In ideale omstandigheden mik in zondag op een chrono van 3'39", aldus Stijn. Voor Dieter Aerssens wordt dit een bijzondere wedstrijd. Dieter zet na dit BK een punt achter zijn loopbaan als wedstrijdatleet op hoog niveau. De dagelijkse trainingen zijn niet langer te combineren met zijn job als advocaat in Brussel. Dieter blies er de voorbije weken nog enkele pittige trainingen door. Hij reist met moraal in het zenith af naar Gent om er in de voorste gelederen te strijden.

Ali Hamdi wordt dit jaar 31 en was vorig jaar wat zoekende naar de ideale seizoensopbouw. Ook dit jaar combineert hij korte en lange crossen met uitstapjes naar de indoorpiste. Na bemoedigende 3’50” over 1500m komt hij zondag aan de start over 3000m. Die race wordt gegangmaakt om Robin Hendrix voor een snelle tijd in stelling te brengen, Ali rekent er op om in die slipstream ook voor een mooie chrono te gaan. Last but not least maakt Mirte Fannes haar opwachting in de 800m. Renée Eykens is er niet bij en zo wenkt een duel tussen Mirte en Camille Muls. De atlete van Excelsior heeft al mooiere adelbrieven en is goed op dreef deze winter. Toch tankte Mirte ook vertrouwen met een opener van 2’08” in Apeldoorn. Daarmee zou ze alvast verzekerd zijn van een medaille in Gent, maar ze wil zich niet bij voorbaat gewonnen geven voor de titel.

Vreni Roesems over 400m en Florence Amon in het hinkstapspringen vielen nipt buiten de (strenge) selectie voor deelname aan dit BK. Hanne Van Loock was er ook graag bij over 800m maar voor BK-selectie worden zomertijden slechts heel uitzonderlijk in aanmerking genomen. Te onthouden voor volgende edities.

Ivo