Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Goud voor Frederik Ausloos !

Zilver voor Mirte Fannes op 800m.

Zilver voor Mirte Fannes op 800m.

Titels voor Stijn en Frederik, medailles voor Mirte en Dieter op BK Indoor

Gent Topsporthal, 16 februari 2020

De beperkte afvaardiging van 10 DCLA-atleten op dit BK keerde met een ruime oogst uit Gent terug. Stijn Baeten won goud op de 1500m en Frederik Ausloos deed dat verrassend in het polsstokspringen. Mirte Fannes won zilver over 800m en Dieter Aerssens pakte brons in de 1500m.
De eerste DCLA-medaille viel in de 800m bij de vrouwen. Mirte Fannes koos het spoor van topfavoriete Camille Muls en hield dat vol tot aan 600m. Toen plaatse de Brusselse een versnelling die Mirte niet kon beantwoorden. Met 2,10,84 veroverde Mirte zo haar allereerste BK-medaille. “Helemaal blij ben ik niet, want ik hoopte vandaag op een snellere tijd na mijn seizoensdebuut in Apeldoorn,” aldus Mirte.

Stijn Baeten kon rekenen op het tempowerk van Isaac Kimeli over 1500m. Het doel om zijn kersvers indoor PR aan te scherpen zat er echter niet. Stijn bleef met puike 3,43,46 2 seconden boven zijn besttijd. “Een luxehaas doet geen wonderen. Indoor 3,40 lopen blijft een helse opgave. Het was erg warm in de zaal en de lucht voelde er niet fris aan”, zei Stijn. Toch maar mooi een eerste nationale titel voor de Bonheidenaar. Dieter Aerssens had een geheim plan om in de laatste wedstrijd van zijn actieve loopbaan een medaille te pakken. En hij voerde dat plan feilloos uit. In de achtervolgende groep wachtte hij zijn kans af om in een lange sprint naar brons te lopen in 3,59,39. “Het ging nochtans niet gemakkelijk. Het was soms zwoegen en afzien maar op 300m van de finish voelde ik me zeker : die eindrush heb ik op trainingen zo vaak geoefend dat ik er op vertrouwde dat niemand kon reageren. Ik neem met gemengde gevoelens afscheid van enkele zeer mooie jaren wedstrijdatletiek.”

In het polsstokspringen was er op dat moment een verrassing in de maak. Topfavoriet Arnaud Art, ex nationaal recordhouder en EK-finalist in 2018 vond zijn draai niet op voor hem lagere hoogtes. Het kostte Frederik Ausloos ook enige moeite om in de wedstrijd te komen, maar op cruciale momenten overschreed hij belangrijke hoogten. Na geslaagde 5,30m van Frederik bezweek de atleet van Hannut onder de druk en was de nationale titel voor Fredje binnen ! Een mooie titel die hard bevochten werd en waarin Fredje fysieke en mentale weerbaarheid toonde. Thomas Van Nuffelen werd met 4,80m ook nog fraai 6°.

Het polsstokteam reeg dit weekend de successen aaneen, want op de prestigieuze meeting Van Glasgow evenaarde Ben Broeders zijn nationaal record van 5,75m (!) en miste hij twee keer erg nipt op 5,84. Op het podium mocht hij als derde naast Armand Duplantis die er het wereldrecord verbeterde en naast wereldkampioen Sam Kendricks. Een foto om in te kaderen ! En Elien Vekemans verbeterde gisteren op de Tyson Invitational in Fayetteville haar nationaal record bij de juniors tot 4,18m. “Elien was wat teleurgesteld omdat ze haar zwaardere stokken niet had meegenomen. Volgens haar Amerikaanse trainer had ze dan uitzicht op nog meer”, zo laat de mama van Elien ons weten.

Terug naar het BK waar Ali Hamdi aantrad in één van de topnummers van de namiddag. Vuurwerk in deze 3000m waar Ali in het gezelschap van Wesley De Kerpel streed om brons achter 2 vroege vluchters. Ali plaatste na 2200m een demarrage maar kon de ROBA-atleet niet van zich afschudden. Zo finishte Ali als 4° bij zijn zaaldebuut over deze afstand in uitstekende 8,11,42, een chrono die meestal goed is voor goud op zo’n BK. “Ik heb alles geprobeerd en moet hier tevreden mee zijn, want vorige week werd ik nog wat ziekjes”, aldus Ali.

In de 400m verbeterde Benedikt Tchimou zich tot 58,45, in het Cheetah-geweld goed voor plaats 11. Maxime Lermyte komt terug boven water na een minder overtuigende zomer. Met reekswinst in 51,49 tankt Maxime terecht vertrouwen voor een sterke zomer. Gaston Nijs liep ook naar reekswinst in 50,51 maar werd achteraf gediskwalificeerd omdat hij enkele passen in de lagere baan zette. “Ik ben DCLA dankbaar voor het vertrouwen en hoop iets te betekenen voor de Interclub-competitie. Daar kijk ik enorm naar uit, DCLA beschikt over een sterk 4 x 400m team”, zei Gaston. Amer Ali Hatif werd in het hinkstapspringen mooi 7° met 12,75m. Stien Van Loock gaf wegens ziekte noodgedwongen forfait.

Ivo