Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Kasper, Kwinten en Thomas met goud op BK en Bo wint Summit League Championships

Louvain-la-Neuve, 29 februari 2020

De junioren en beloften mochten naar Louvain-la-Neuve, waar de nieuwe indoorpiste dit jaar gebruikt wordt om enkele kampioenschappen te laten doorgaan.

Josse Van Tricht mocht zich opmaken voor de reeksen van de 60m. Met een evenaring van zijn PR behaalde hij een gedeelde 11de plaats, maar dus geen finale.

Voor de 400m kwamen Anke Vermaelen en Gust Feyaerts in actie. Anke had op het BK studenten bewezen dat ze op goede weg is, en dat bleek ook tijdens dit BK: ze verbeterde haar PR van 2017 met zo'n 7 tienden, van 65"28 tot 64"56.

Gust moest net zoals Anke vanuit baan 1 vertrekken, maar op deze piste is dat niet zo'n nadeel als in Gent. Hij bleef 2 tienden boven zijn PR,54"96.

In het hinkstapspringen bij de junioren zagen we Wolf Briers en Noah Frooninckx aan het werk. Dit is voor hen nog een vrij nieuwe discipline en ze hebben nog zeer veel groeimarge, maar ze waren zeer gemotiveerd om hier al te tonen wat ze waard waren. Voor Noah was het zelfs de eerste keer dat hij in competitie trad op deze discipline. Ze behaalden een zesde en zevende plaats. Noah sprong 11m55 en Wolf 11m12.

Junior Kwinten Cools stond als vijfde gerangschikt met 14m31 maar kogelde zich dankzij zijn slotworp naar kogelwinst met 15m45.

Ook belofte Kasper Verbeylen wint goud in het kogelstoten met een worp van 14m48.

En een derde gouden plak was er voor Thomas Van Nuffelen in het polsstokspringen met een sprong van 4.80m.


Dit weekend gingen ook de indoorkampioenschappen door in de USA, waar Bo Brasseur de titel behaalde in het verspringen met een sprong van 5m95.
Gunther - Stéphanie