Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

John Heymans

John Heymans

Een gelukkige Charlotte Dewilde

Een gelukkige Charlotte Dewilde

Zilver voor Wout, brons voor Friedel en nog vijf top-tien plaatsen met Siemen, Hanne, Charlotte, Stijn en Ali

Brussel, 04 maart 2020

Met 1 week vertraging ging zondag het Belgisch kampioenschap veldlopen door op de vlakte van de Heysel in Brussel. Maar zo vlak was het niet en de weersomstandigheden hadden er voor gezorgd dat het parcours er uiterst zwaar bij lag.

Maar dit weerhield de DCLA-delegatie er niet van sterke prestaties neer te zetten.

De hoogste verwachtingen lagen bij de juniores mannen. Wout Debroyer verdedigde er immers zijn leiderspositie in het CrossCup regelmatigheidscriterium. Hij deed dit met verve en behaalde de zilveren medaille op dit BK. Siemen Geris werd prachtig 4de en Kobe Hermans zeer verdienstelijk 12de. In het Structabo crosscup regelmatigheidscriterium eindigt Wout als eerste, Siemen als tweede en Kobe als vijfde. Proficiat jongens.

De verrassing van de dag zagen we echter bij de scholieren dames van 2003. Friedel Cuypers was de enige DCLA deelneemster maar zij verraste wel vriend en vijand door zomaar eventjes de bronzen plak in de wacht te slepen.

Hierbij een verslagje van trainer Guy Vanwijnendael:

In de korte cross voor vrouwen liep Hanne op een parcours dat niet direct haar voorkeur geniet naar een uitstekende 10de plaats, dit in een wedstrijd waarin ze puik stand hield.

In de korte cross voor mannen moest Marco vrede nemen met een 81ste plaats, dit op een omloop  waarin hij nooit het goede ritme vond.

Friedel liep bij de oudste scholieren in de start in het midden van de groep en bouwde haar wedstrijd zeer  verstandig op. Zij was gekomen voor een top-10 plaats maar zij nam in de tweede ronde zelfs de leiding en de selectie onder haar impuls nam stilaan vorm aan. Het werd top-5 en nog wat later zelfs top-3. In de laatste ronde had de speaker haar naam eindelijk gevonden en wat later begon de spurt voor het podium en uiteindelijk ging het brons naar Friedel. Schitterend gewoon.

Laatste wedstrijd van de dag was voor de junioren. Na de laatste mooie uitslagen was het uitkijken naar wat het BK zou geven. Na ongeveer één ronde nam Siemen de leiding en Wout schoof gemakkelijk mee. Kobe kreeg het moeilijker en moest wat plaatsen inleveren. Wat later kregen we een nieuwe leider en Wout ging in de achtervolging op de ontsnapte Somalier, die volgens de speaker geen Belgisch kampioen kon worden. Siemen liep op dat moment op de 3de plaats, plaats die hij verloor in het laatste gedeelte richting eindstreep. Op ongeveer 300m van de finish kwam een nieuwe melding langs de luidsprekers. De atleet uit Somalië kon wel kampioen worden. Dit deed veel monden openvallen, conclusie : nog nooit meegemaakt. Dus toch nog een serieuze domper op dit prachtig winterseizoen.

Het clubklassement bij de junioren ging wel naar DCLA met Wout als 2de, Siemen op 4 en Kobe op de 12de plaats. In het eindklassement van de CrossCup werd Wout winnaar met 80pt., Siemen eindigde als 2de met 70pt. en Kobe werd 5de met 44pt. Sterk en schitterend resultaat.

Bij de eerstejaars cadetten meisjes werd Noor Jacques mooi 15de, terwijl bij de tweedejaars Hannah Op ’t Eynde 14de werd, gevolgd door Tille Beke (18de) en Kaat Lambert (29ste).  Bij de cadetten jongens slechts 1 DCLA’er. Tibo Heselmans liep er naar de 35ste plaats.  Tenslotte liepen Astor Brumagne en Aäron Luts als 34ste en 35ste over de streep bij de scholieren jongens.

In de korte cross bij de dames behaalde Hanne Van Loock een zeer verdienstelijke 10 plaats. Louise Hendrickx liep als 36ste over de streep.

Ali Hamdi verdedigde zijn titel in de korte cross bij de mannen. Het was een moeilijk veldloop seizoen voor Ali maar met een 9de plaats mag hij best tevreden zijn. Stijn Baeten liep waarschijnlijk zijn beste veldloop ooit met een prachtige 5de plaats als resultaat. Dit belooft voor de zomer. Ook Marco Van Bijsterveld (81ste) en Bert Deprez (122ste) liepen mee in het Lakense park.

In de lange cross bij de mannen 4 clubgenoten aan de start. Ook zij deden het voortreffelijk met een 11de plaats voor Dries Basemens. Laurens Vanderlinden werd even later zeer sterk 17de, John Heymans 23ste en Wouter Lammens 40ste. Guillaume Grimard moest verstek geven voor dit BK wegens een kwetsuur. Ondanks deze tegenslag behaalde hij toch een prachtige derde plaats in het CrossCup regelmatigheidscriterium bij de beloften.

3 rood-witten aan de start in de lange cross bij de vrouwen. Charlotte Dewilde bevestigde haar sterk winterseizoen in het berglopen (WK in Patagonië) met een zeer mooie 7de plaats. Nele Tordeur kwam als 28ste over de streep. Charlotte Vermeylen stapte vroegtijdig uit de wedstrijd.

We kunnen ook nog vermelden dat in het interclub klassement van dit kampioenschap DCLA een zeer mooie overwinning behaalt bij de mannen dankzij een eerste plaats bij de junioren, een tweede plaats bij de senioren lange cross en een vierde plaats bij de senioren korte cross. In het algemeen klassement (mannen en vrouwen samen) behaalt onze club een tweede plaats.

Wil je dit kampioenschap opnieuw beleven kijk dan hier. Met dank aan Marc Schrevens voor de beelden.

Eric - Guy - Peter