Mirte Fannes loopt naar reekswinst in de 800m.

Tim Rummens plaatst zich overtuigend voor de finale van de 400m horden.

Mirte Fannes en Tim Rummens maken sterke indruk tijdens reeksen BK AC

Koning Boudewijnstadion Brussel, 15 augustus 2020

6 DCLA-ers kwamen vandaag in actie op het BK alle categorieën tijdens de series van de loopnummers. 3 onder hen wisten zich te plaatsen voor de finales van morgen. Mirte Fannes en Tim Rummens trekken met ambitie naar de finales van zondag. Een fel onweer zorgde voor een afgelasting van het vooravondprogramma.
Mirte Fannes mocht als eerste de baan op in de reeksen van de 800m. In extremis was het aantal deelnemers van 24 naar 36 uitgebreid. Zo ontstond bij atleten en coaches verwarring over de wijze van kwalificatie voor de finale. De jury besliste dat bij de vrouwen de winnaressen van elk van de 4 reeksen zich automatisch plaatsten + 4 verliezende tijden, terwijl bij de mannen de 8 snelste tijden uit 5 reeksen doorgingen.

Mirte werkte haar reeks dominant van start tot finish aan kop af en zorgde ervoor dat ze met 2’12”02 zeker ook bij de beste 8 tijden hoorde. Klus simpel geklaard dus. Hanne Van Loock verbeterde haar seizoensbeste prestatie tot 2’14”69 en werd daarmee in de totaalstand 14°.

Tim Rummens wist vooraf dat zijn 53”85 van vorige week onvoldoende zou zijn voor een plek in de BK-finale van de 400m horden. Kampioenschapsloper Tim stak op het gepaste moment een tandje bij en met een tweede plaats in zijn reeks in 52”33 liet hij zelfs de derde tijd van alle deelnemers optekenen. Kan Tim morgen alweer voor een onverhoopt orgelpunt zorgen ? Benedikt Tchimou liet zich inspireren door haar trainingspartner want in haar reeks werd ze ook tweede in 62”08, ook meer dan een seconde sneller dan vorige week. Benedikt trekt met de vijfde tijd uit de reeksen naar de grote finale van zondag.

Voor Stien Van Loock was de eerste kennismaking met een BK alle categorieën een leerschool : Stien finishte in 60”90, goed voor de 31° tijd op dit BK. Maxime Lermyte kwam vooral naar dit BK om zijn seizoensbeste tijd over 400m aan te scherpen. En daarin slaagde hij met verve. Met 50”99 deed hij meer dan een halve seconde beter dan vorige week in hetzelfde stadion en ook sneller dan zijn beste jaartijd van het zaalseizoen. In het sterke 400m-veld was dit goed voor een verdienstelijke plaats 27 op 36 deelnemers.

Rond 16:00 uur brak boven Brussel een fel onweer los. Eerst werden de wedstrijden even stilgelegd, maar de wateroverlast maakte het voortzetten van de competitie onmogelijk. De resterende wedstrijden – 200m en 1500m – worden morgen in rechtstreekse finales betwist. Daarin gaan John Heymans en Guillaume Grimard aan de slag. Zij keerden vandaag onverrichterzake terug uit Brussel ...

Video’s van de wedstrijden zijn te bekijken op de Facebook-pagina van de Vlaamse Atletiekliga.
Live updates van het BK zijn te volgen op atni.be.