Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

Team 4 x 400m Vrouwen wordt puik 6° op BK Aflossingen

Team 4 x 100m Mannen op BK Aflossingen.

Team 4 x 100m Mannen op BK Aflossingen.

Team 4 x 800m Cadetten Jongens op BK Aflossingen.

Team 4 x 800m Cadetten Jongens op BK Aflossingen.

Team 4 x 800m Cadetten Meisjes op BK Aflossingen.

Team 4 x 800m Cadetten Meisjes op BK Aflossingen.

Team 4 x 100m Cadetten Jongens op BK Aflossingen.

Team 4 x 100m Cadetten Jongens op BK Aflossingen.

5 jonge teams houden DCLA-kleuren hoog op BK Aflossingen

Moeskroen, 19 september 2020

Een bijzonder late wijziging in de wedstrijdkalender zorgde voor heel wat afzeggingen voor de aflossingsploegen en er dienden wat wijzigingen in de samenstellingen gemaakt te worden. Gelukkig konden vele DCLA-jongeren zich hierdoor tonen op het Belgisch Kampioenschap in Moeskroen.
De 4x100 mannen (Alpha Boye, Thiel Sodji, Jacob Keppens & Kasper Torfs) moesten vroeg hun bed uit om de toch wel verre trip naar Moeskroen te maken. Jammer genoeg werd hun inzet niet beloond en bleef het bij één 100 meter. Een licht geblesseerde Alpha kon niet op zijn gebruikelijke snelheid komen, wat met een iets te snel gestarte Thiel geen ideale combinatie bleek. Een noodstop in het einde van de zone kon een overschrijding van de laatste aflossingslijn niet voorkomen.

Een beter verloop leek in de maak bij de cadetten (Kamiel van Oostveldt, Jasper Vermaelen, Thomas Servaes & Jaan Verdegem) waar de aflossingen dan wel zeer vlot verliepen. Door een sterk start en slot klokten zij af op 50.33… tot de uitslag plots veranderde in een diskwalificatie. Een voetje in de baan links bij de aflossing tussen Thomas en Jaan bleek de boosdoener.

De meisjes en jongens van Roel op de 4x800 hadden dus de moeilijke taak om de tegenvallende voormiddag te doen vergeten. Noor Jacques, Lisa Ryken, Kaat Lambert en Hannah Op ‘Eynde mochten de namiddag openen. De eerste ronde bleef alles gesloten, maar toen raapte Noor haar moed bij elkaar en kon ze zelfs als eerste de stok doorgeven. De trend van snelle starts bleef zich doorzetten in de daaropvolgende wedstrijden trouwens. Lisa kon die koppositie nog een goede 150m volhouden, maar moest dan de rol lossen. Een sterk slot van Hannah strandde net in het zog van LYRA, wat toch voor wat ontgoocheling bij de meisjes gaf. Maar als we de individuele tijden bekijken, mogen ze best trots zijn op hun prestatie. In de BK uitslag was hun tijd van 10’26”18 goed voor de 15° plaats.

Tibo Heselmans, Jelle Decoster, Tobi Heselmans en Jules Vansteenkiste konden een vergelijkbare prestatie neerzetten. Tibo begon, net zoals Noor, enorm snel en verbleef lange tijd in 2de positie. Daarna volgende een chaotische wedstrijd waarbij de posities constant over en weer gingen, om uiteindelijk 10de in de reeks te eindigen. Met 9'23"46 lieten ze in de BK uitslag een 19° plaats noteren.

De prestatie van de de dag werd geleverd door de 4x400 vrouwen (Amber Souffree, Anke Vermaelen, Stien Van Loock & Hanne Van Loock). Wederom een zeer sterke start, ditmaal door Amber. Nochtans liep ze in baan 6 een beetje op een eiland. Anke kon hierdoor genieten van meegetrokken te worden met de top-5 waar ze goed standhield. Zussen Stien en Hanne konden de kloof vergroten, Stien zelfs met een mooi inhaalmanoeuvre, en behaalden de 4de plaats in hun reeks. Hun tijd net boven de 4 minuten (4'01"83) was goed voor een puike 6de plaats in het eindklassement.

Een aflossingskampioenschap vergt inzet van heel veel personen. Hierbij dank aan alle trainers en de coaches Ivo en Ilse voor de coördinatie. En we mogen vooral Arne van Wolputte en Elias Rom niet vergeten te bedanken voor hun rol als reserves, net zoals alle ouders die de trip wilden (en omwille van de strenge aanwezigheidsregels: moesten) maken.

Ook nog een leuke vaststelling: de jonge leeftijd van de deelnemers. Buiten de 3 cadettenploegen, viel iedereen nog in de beloftecategorie of jonger (zelfs 3 scholieren die bij de AC-ploegen meededen).

Koen