Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

Nieuw clubrecord voor Evi Vercruysse met de hamer.

Evi Vercruysse verbetert DCLA-clubrecord hamerslingeren juniors en Kobe loopt sterk in Vilvoorde

Merksem - Tielt - Vilvoorde, 20 september 2020

Op een meeting in Merksem heeft Evi Vercruysse het DCLA-clubrecord in het hamerslingeren bij de juniors verbeterd. Met 53,81m deed Evi 53cm beter dan bij haar vorige bestwaarde.
Evi is nu minder dan een meter verwijderd van het absolute DCLA-clubrecord dat sinds 2011 op naam staat van Fredje Neys met 54,78m. Met die prestatie rangschikt Evi zich op 6° plaats aller tijden in de nationale ranglijsten bij de juniors. Het is in elk geval een mooie beloning voor Evi die tijdens de lockdown de moed vond om haar trainingen zo goed als mogelijk voort te zetten.

Op een meeting in Tielt verbeterde cadet Ylio Philtjens zich in het polsstokspringen tot 4,20m, dat is de beste Belgische jaarprestatie in die discipline en de tweede DCLA-prestatie aller tijden bij de cadetten voor eerstejaars Ylio.

Op een meeting in Vilvoorde liepen Marco Garcia, Wout Debroyer en Kobe Hermans een 5000m. Al snel na de start bepaalden Kobe, Wout en Rob Scheerlinck (VAC ) het tempo van 3'/km, dat mooi werd aangehouden. Voor Wout lag het tempo in de eerste koershelft te hoog en hij moest Kobe en Rob laten gaan om zich uiteindelijk tevreden te stellen met 15'45''17. Marco liep na een perfect ingedeelde wedstrijd binnen in 15'51''84, dit in zijn eerste 5000m ooit. Kobe liep rond de vierde kilometer weg van Rob en dit resulteerde in een duik onder de 15 minuten, eindtijd werd 14'54''04. Met deze tijd komt hij op de 4de plaats aller tijden bij de DCLA -junioren. Een schitterende prestatie van Kobe.

Ivo - Guy