Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

Belgische titel bij de juniors voor Evi Vercruysse

Evi Vercruysse op de hoogste trap van het BK-podium

Evi Vercruysse op de hoogste trap van het BK-podium

Titel en PR hamerslingeren voor Evi Vercruysse

Mol, 26 september 2020

Op het BK Hamerslingeren voor cad/schol/jun/bel in Mol heeft Evi Vercruysse de titelstrijd bij de juniors gewonnen met 54,59m. Daarmee scherpt ze haar één week oude PR en clubrecord bij de juniors gevoelig aan.
Geen algemeen BK jun/bel dit jaar omwille van de coronacrisis, maar in Mol werd wel een BK georganiseerd voor het hamerslingeren, traditioneel een discipline die al eens als buitenbeentje fungeert in het atletieklandschap.

Een goed bezet BK overigens, met liefst 11 juniors vrouwen die zich in de werpcirkel aanmeldden. Evi Vercruysse was opnieuw geïnspireerd, want ze liet de hamer landen na liefst 54,59m, een verbetering van haar recente PR met 78cm. Evi begon meteen goed want in de eerste ronde sloopte ze haar PR al met een worp van 53,95m. Daarna wierp ze nog 4 keer voorbij 54 meter, een uitstekende wedstrijd dus voor Evi.

Evi strandt wel nog op 19cm van het algemene DCLA-clubrecord dat sinds 2011 op naam staat van Fredje Neys met 54,78m.

De prestatie van Evi is ook goed voor een 5° plaats op de nationale ranglijsten aller tijden bij de juniors en een 3° plaats op de nationale seizoensranglijsten.

Ivo