Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Mirte Fannes en Vanessa Scaunet, nummers 1 en 2 in Metz.

Winnares van de B-reeks in Metz

Winnares van de B-reeks in Metz

Topprestatie van Mirte Fannes in Metz

Metz, 06 februari 2021

Op de Meeting van Metz (FRA) heeft Mirte Fannes de B-reeks van de 800m overtuigend gewonnen in 2’03”47. Dat is een nieuw PR en DCLA-clubrecord en amper 25 honderdsten boven de limiet voor deelname aan het EK indoor.
De meeting in Metz draagt het World Athletics Silver Label, het was dus een voorrecht voor Mirte Fannes om hieraan te kunnen deelnemen. In de B-reeks van de 800m was het plan sowieso om er in eigen tempo een snelle race van te maken. De tempomaakster was snel uitgeblust en Mirte ging na 350m solo op zoek naar een toptijd. En die kwam er ook : Mirte won afgetekend in 2’03”47, een evenaring van haar outdoor PR en DCLA-clubrecord. En meer dan anderhalve seconde sneller dan haar kersverse indoor clubrecord van 3 weken geleden.

“Het was aanvankelijk niet evident om in het spoor van deze tempomaakster het goede ritme te vinden. Ik besloot om zelf het heft in handen te nemen toen ik merkte dat ze het moeilijk kreeg, want voor mij telde vandaag vooral de chrono. Aan de bel voelde ik me nog sterk maar in de slotronde miste ik wel tegenstand om echt diep te gaan en om er alles uit te persen. Dit geeft heel veel vertrouwen voor de volgende wedstrijden. Eigenlijk verbaas ik mezelf dat ik na minder dan 2 jaar van een regionaal niveau naar een Europees niveau ben doorgebroken.”

Met die prestatie deed Mirte ook beter dan enkele atleten in de A-reeks wat haar een 7° plaats in totaal en kostbare bonuspunten voor de IAAF World Rankings oplevert. Op de Europese ranglijsten staat Mirte nu op een puike 10°plaats, de limiet voor deelname aan het EK Indoor (2’03”22) is binnen bereik. De volgende afspraak is de IFAM-meeting in Gent op 13 februari. Proficiat Mirte !

Nog dit : de wedstrijden vonden plaats onder strikte veiligheidsvoorschriften en zonder publiek. Alle aanwezige atleten en coaches legden binnen de 48 uur vooraf een negatieve coronatest af.
Ivo