Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Uitstekende comeback van Nina Hespel !

Sterke 3000m van Kobe Hermans in Lier.

Sterke 3000m van Kobe Hermans in Lier.

Flinke PR’s voor Nina Hespel en Kobe Hermans op Micromeeting in Lier

Lier, 08 mei 2021

Op de Micromeeting in Lier hebben Nina Hespel in de 400m en Kobe Hermans in de 3000m fraaie persoonlijke records gevestigd. Pieter Sisk bracht bevestiging van zijn uitstekende vorm.
De Micromeetings zijn kleinschalige wedstrijden die omwille van corona voorbehouden blijven voor atleten die aan strenge prestatienormen voldoen. Deze tweede editie had te lijden onder koud en regenachtig weer. Toch lieten enkele DCLA-atleten zich heel gunstig opmerken.

Nina Hespel vertrok in de buitenbaan als een speer in haar 400m. Bij het ingaan van de rechte lijn was het opboksen tegen de wind en tegen de opkomende verzuring. Toch finishte Nina puik in verrassende 55”94, dat is pakweg 3 seconden sneller dan haar vorige (indoor)-PR uit 2018. Het was van juni 2019 geleden dat Nina nog eens in competitie uitkwam. Al meer dan anderhalf jaar strooit een hardnekkige blessure aan de aanhechting van de hamstrings roet in het eten voor Nina. Met voorbeeldige inzet en motivatie werkt Nina echter geduldig en gedreven aan het herstel en aan de heropbouw. Deze topchrono is een verdiende beloning voor onze jonge belofte, die zich meteen ook op de 5° plaats van de DCLA ranglijsten aller tijden nestelt.

“Door mijn blessure kan ik pas sinds kort opnieuw op de horden trainen. Ik heb de voorbije maanden dus heel veel vlakke loop- en sprinttrainingen afgewerkt. Ik voelde wel dat de vorm goed was en hoopte op een chrono van 56 seconden. Daar duik ik bij mijn eerste race al onder, ik ben dus heel blij met deze comeback”, aldus Nina.

Coaches Guy Vanwynendael en Bart Cuypers kwamen met een ambitieus 3000m-plan naar Lier en dat werd perfect uitgevoerd door super tempomaker Marco Van Bijsterveld en door Kobe Hermans. Marco loodste Kobe feilloos tot 2200m via tussentijden van 2’52” en 5’42”. Met nog 800m te gaan trok Kobe het tempo stevig door en via een geweldige slotronde stormde hij binnen in 8’25”49 of zo’n 17 seconden sneller dan zijn vorige besttijd. Een chrono ook waarmee de pas 20-jarige Kobe nu al aansluiting vindt bij de nationale top over die afstand.

Pieter Sisk trok zich weinig aan van de gure omstandigheden en nam na 500m het commando over van de haas die in 51”7 de bel passeerde. Dan volgde een pittig typisch 800m-duel tussen Pieter en Eliott Crestan (brons op WK U20) waarin de wedstrijdervaring van de Waal aan het slot de doorslag gaf. Pieter klokte af bij 1’47”84, een fractie langzamer dan in Oordegem, maar met een vertrouwens-boost voor de volgende races.

Mirte Fannes kende een offday. Haar opwarming werd danig in de war gestuurd waardoor ze wat futloos aan de start verscheen. In die omstandigheden was 2’05”99 niet eens een slechte openingsrace, maar voor minder dan de EK U23-limiet was Mirte niet naar Lier gekomen. Mirte en Pieter gaan donderdag in het Nederlandse Vught opnieuw aan de slag.

In de 1500m fungeerde Hanne Van Loock als tempomaker voor enkele juniors. Hanne liet zich niet pramen en trok door tot 1300m in een veelbelovend tempo. Nu wordt het uitkijken naar meer wedstrijdkansen voor meer atleten.

Ivo