Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Edwin voegt KVV-goud toe aan indrukwekkende medaillecollectie.

Soevereine winst voor Thomas Van Nuffelen met de polsstok.

Soevereine winst voor Thomas Van Nuffelen met de polsstok.

Vlaamse titels voor Thomas Van Nuffelen en Edwin Nys

Lebbeke, 24 mei 2021

Thomas Van Nuffelen in het polsstokspringen en Edwin Nys in het discuswerpen werden in Lebbeke Kampioen van Vlaanderen. 6 andere DCLA-ers versierden een podiumplaats. De competitie verliep omwille van corona onder bijzondere omstandigheden.
Het goede nieuws is dat het Kampioenschap van Vlaanderen de eerste meer grootschalige wedstrijd is die in dit moeilijke atletiekjaar wordt georganiseerd. Nog beter nieuws is dat een groot aantal DCLA-atleten zich inschreven om hieraan deel te nemen ! Nochtans werd de formule van dit KVV sterk aangepast : rechtstreekse finales in alle disciplines, sterk gespreid uurrooster, verplichte testen voor alle deelnemers, enz. Geen publiek toegelaten waardoor dit verslag uitsluitend op de gepubliceerde uitslagen is gebaseerd, waarvoor excuus.

Dat de grillige weersomstandigheden in deze lentemaand mei ook nog als spelbreker optreden is weinig opbeurend. Thomas Van Nuffelen en Edwin Nys gingen perfect met de omstandigheden om en domineerden hun wedstrijd. Edwin wierp de discus in de vierde ronde naar 49,34m en zette daarmee de concurrentie schaakmat. Thomas vatte zijn polsstokwedstrijd vol vertrouwen aan op ambitieuze aanvangshoogte van 4,60m en vier sprongen verder mocht hij al juichen om winst met 4,80m.

Jill Emmerzaal liet zich inspireren door Edwin. Ze liet haar puike openingsworp van 46,86m volgen door een mooie reeks die haar zilver opleverde, op ruime afstand van goud en brons. Zilver viel ook ten deel aan DCLA-er in topvorm Kobe Hermans die in de 1500m zijn PR verbeterde naar 3’56”42. Eerder deze maand verpulverde Kobe ook al zijn PR over 3000m. Trainingsmakker Marco Garcia Van Bijsterveld finishte op een fraaie 6° plaats in 4’01”89. Aan inzet voor de club ontbreekt het Amer Ali Hatif geenszins. Onze trainer-atleet-vrijwilliger onderscheidde zich in het hinkstapspringen met 12,72m wat hem verdiend zilver bezorgde. Verrassende Wolf Briers kreeg brons met 11,50m.

Evi Vercruysse won hoogst haalbare brons met 50,17m in het hamerslingeren. Nog brons was er voor Heleen Verstreken in het hoogspringen met 1,65m. Hanne Van Loock werd in een taktische 1500m in het verweer gedrongen en strandde in de eindsprint op ondankbare plaats 4 met 4’37"75. In een sterk veld liep Nathalie Debeukelaer in de 5000m naar een vierde plek. Daarbij scherpte ze haar PR over die afstand flink aan tot 18’27”72. Kasper Verbeylen benaderde met 14,47m zijn PR met de kogel en dat was goed voor een vijfde plaats. Benedikt Tchimou had zich van haar eerste optreden in 2021 wellicht meer voorgesteld dan de 66”23 die over 400H op de borden zette. Benedikt kennende zal ze spoedig dit tij keren.

Andere recente DCLA-uitslagen tekenden we op van Nina Hespel met nieuw PR over 400m in 55"16, van Stijn Baeten (3'41"01 over 1500m) en van Bo Brasseur die in de USA met 12"38 haar PR op de 100m uit 2012 tot op één honderdste benaderde. In het verspringen pakte Bo ook nog uit met impressionante 6,18m.
Hanne Claes verbeterde zich in haar eerste competitie dit jaar over 400m tot 53"99 maar kampt inmiddels met gezondheidsproblemen die mogelijk het gevolg zijn van de corona-vaccinatie. Haar wensen we spoedige beterschap toe.
Ivo