Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

g-atletiek

DCLA was er ook op de Special Olympics

Louvain-la-Neuve, 30 mei 2022

Hemelvaartweekend is voor onze g-atleten synoniem voor de Special Olympics !  Na 2 jaar annulatie, stonden onze atleten te popelen om deel te nemen in het nabije Louvain-La-Neuve.  En het feest voldeed aan de verwachtingen.  Degelijk weer, gemotiveerde atleten, enthousiaste families, begeleiders en toeschouwers duwden de lopers, springers en werpers naar onverwachte prestaties.
Van onze 17 g-atleten deden er maar liefst 14 mee aan deze spelen.
Op puur sportief vlak heeft de organisatie wat limieten, maar dit remde onze sporters niet af met een aantal persoonlijke records als gevolg.

Myrthe De Cuyper en Lore Van Laeke op de 400m, Nathan Van Winnendael bij het minispeerwerpen, Thias Ntab met een gelukte aanloop bij het verspringen, Joris De Belder, Marc en Johnny Robeyns bij het kogelstoten, Cindy De Becker bij het softbalwerpen, Joeri Rochette voor ver en kogel, Joris De Ryck met een goede 100m, Jenthe Cloots stevig bij de 200m en het verspringen, Jorn Huybrechts met winst bij de 800m en een heel mooie 1500m en Jeroen Rogiest degelijk bij de 100 en 200m...een pak prestaties die hen beloven voor het intensief deelnemen aan de trainingen.

Speciaal te vermelden : de 1500m gelopen door Henri Duchateau samen met Lieve Klaps als loopbegeleider.  Henri is namelijk naast zijn verstandelijke beperking ook volledig blind !  Dankzij de  wekelijkse trainingen met Jeroen Van Nieuwenhove, Lieve Klaps en Catherine Wittenbergh is hij erin geslaagd deze wedstrijd volledig uit te lopen.

Maar zoals hierboven gezegd, de Special Olympics zijn een groot feest voor deze gemeenschap van mensen met een beperking en hun families, waarbij ze mogen genieten, ze in de schijnwerpers staan, waar ze geen uitzonderingen zijn.  Er heerst ook een wonderlijke sportieve sfeer, waarbij al deze sporters mekaar aanmoedigen, feliciteren of troosten.

Als trainers zijn we dan ook heel dankbaar aan onze atleten omdat ze het beste van zichzelf geven, dat ze ons steeds zo dankbaar zijn met de trainingen die we organiseren !  Hartverwarmend.


Wil je al hun resultaten zien klik dan hier.


De aanwezige trainers (Mieke Van den Wouwer, Jinthe Van Den Bempt, Dieter De Coninck, Marianne Leonet, Lieve Klaps en Catherine Wittenbergh).  En met dank aan de overige trainers : Sebbe Mattheeuws, Jean Lebbe.
Catherine