Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Jeugd

Wespelaar cross 4 december

05 december 2022

Op deze klassieker van ROBA konden we niet ontbreken. Een echte VELDloop met guur weer maar geen natte voeten dus een mutsje was voldoende om te kunnen genieten van heel wat rood-wit spektakel

De organisatie zat prima, het was enkel wat wennen voor de Benjamins die met 2 jaren samen liepen. Bij de jongens zorgde dat voor een honderd plus aan de start. Heel wat DCLA Benjamins aan de start, volgende keer hopen Sam, Eleonore en Lenne wel wat meer meisjes van DCLA te zien😉.

Bij de pupillen al heel wat ervaring. Nille ging diep voor een podiumplaats. Janne was opnieuw mooi eerste. Ruben en Floris werden super tweede en derde hoewel Ruben niet in topconditie op de cross stond. De podiumceremonie haalde hij niet wegens ziek maar zijn vriend Robin deed de ceremonie dan even in zijn plaats. Je vindt enkelen van hen ook terug in de ROB reportage.

Bij de miniemen zagen we bij de meisjes weer heel wat DCLA volk vooraan. Febe ging opnieuw voor een overwinning, Katrijn was mooi derde en Emma viel net naast het podium. Abigail maakte een duik in het veld maar kon toch uitlopen, straf! Ook bij de jongens werd er hard gebikkeld voor een mooie uitslag.

We bleven nog wat hangen voor de cadetten en scholieren. Gezien examens heel wat minder volk in deze reeksen maar enkele atleten van de afstandgroepen en de oriëntatiegroep vonden toch wat tijd in hun studieprogramma. Bij de cadetten jongens was Erjen uit de groep van Bart en Guy weer super, hij moest enkel een beer uit Bonheiden laten voorgaan. Sverre kon niet onderdoen voor zus Nille en werd fantastisch derde. Marthe en Hannah liepen een goede race bij de cadetten meisjes met allebei nog een supersprintje op het einde. Bij de scholieren werd Marie Laure weer onbedreigd eerste bij de meisjes, bij de jongens een DCLA duel van start tot finish. Joren van DCLA Halen haalde het met een mooie laatste ronde voor Semeon uit de groep van Roel.

Na een warm intermezzo in de sporthal, konden we weer naar huis, nu even crosspauze.
Ilse Muylaert