Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Jeugd

Jeugdmeeting 01/04

02 april 2023

Op onze jeugdmeeting verwachten we veel van onze eigen atleten en dat had de DCLA jeugd goed begrepen!
Ze waren maar liefst met 116! De benjamins kunnen sinds vorig jaar niet meer aansluiten bij dit soort meeting, dus echt een spectaculair aantal.

De start met de estafette is een klassieker op onze jeugdmeeting en een goed moment om deze discipline toch eens te oefenen. We zagen veel variaties in stokwissel bij de pupillen. Zij zijn dan ook nog niet lang aan het oefenen op deze discipline. Bij de miniemen zie je de resultaten van herhaling en liepen de meeste wissels al heel wat vlotter.
Voor alle groepen zagen we mooie resultaten met 7 podia.

Het weer zat niet helemaal mee, heel wat regenbuitjes tijdens de meeting maar met de vrieskou van vorig jaar in gedachten, leek iedereen het best ok te vinden.
Heel wat verschillende wedstrijden met soms de verwachte kandidaten voor het podium maar ook een aantal fijne verrassingen.
Edward liet als pupil zijn discus mooi vliegen, en ging samen met Joannes en Vince voor een voltallig DCLA podium. Bij de pupillen meisjes zagen we Janne en Bente als duo voortdurend terug bij de medaille-uitreikingen. Bij de miniemen jongens lieten Florian en Mats blijken dat ze elkaar in het seizoen naar mooie resultaten zullen duwen en bij de meisjes liet Mia zich zien op de 1000m met een verbetering met liefst 40' van haar PR! Marie Pieters en Febe gingen in fantastische stijl over de horden. Jonathan haalde super goud bij het verspringen pupillen jongens maar was te druk bezig met zijn wedstrijden om op zijn podium te blinken. Proficiat Jonathan.
Er zijn nog teveel andere hoogtepunten om op te sommen. Neem gerust een kijkje op atletiek.nu voor alle resultaten.

Een eigen meeting is ook het werk van vele vrijwilligers waarvan sommigen al van 9u 's morgens in weer en wind aan het werk waren. We mogen nooit vergeten dat zij de basis zijn van een goede meeting. Bedankt!!
Ook de trainers waren op post, bij de miniemen waren dat Tuur en Christel. Als ervaringsdeskundigen, gidsten zij de miniemen vlot door alle nummers. Bij de pupillen werd Dries geflankeerd door zijn collega benjamintrainers Staf en Matthias en gelegenheidsbegeleiders Semeon en Siebe. Bedankt allemaal. Jullie deden dat super.

Op naar een fantastisch zomerseizoen