Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Jeugd

Fotoverslag BVV PUP MIN 13/05

24 mei 2023

Het interclubgebeuren van de jeugd speelt zich vandaag af in ROBA.

Gelukkig heel wat dichter bij dan het verre Ieper vorig jaar. Toch gaan we samen met de bus om zoveel mogelijk atleetjes mee te krijgen en om een ganse dag DCLA sfeer te hebben.

In beide zijn we prima gelukt. Ondanks enkele last minute afzeggingen waren we na ROBA de grootste club en zeker ook de meest gezellige. Sfeer staat voorop bij dit jeugdgebeuren. Er werd volop met vlaggen gezwaaid, nagels gelakt, tattoos geplakt en gesupporterd voor elkaar.

De DCLA petjes die we hadden voorzien waren ideaal voor deze zonovergoten dag en naar goede gewoonte waren onze atleten perfect in de clubkleuren uitgedost. Gewoon fantastisch!

Maar uiteraard speelde het sportieve ook een rol. Ook daar zagen we, zeker bij de meer ervaren miniemen,atleten die kijken naar wat best is voor de club en hun eigen belangen niet voorop stellen. Dat op die leeftijd is toch opmerkelijk, wat een clubgevoel.

We zagen een karrevracht aan PR’s, een enkeling was wat ontgoocheld maar kon zich dan toch nog opladen voor de estafettes. Ook dat is een goede leeroefening. In sport komen resultaten niet op bestelling.

Enkele opmerkelijke resultaten:

Jules liep zijn 1000m de ganse wedstrijd op kop en slaagde er daarnaast in om naast de maximale punten ook meer dan 10” van zijn PR te pitsen naar een mooie 3.16’. Tobias heeft nog weinig wedstrijdervaring maar liep naar een goede 9.23 op de 60m en verzamelde zo de punten voor onze club. Alle pupillen hoogspringen haalden een PR. Janne zorgde voor een karrevracht aan punten door winst op de 60m en een tweede plaats met de vortex, beiden een PR.

Mats haalde uit op de 150m met een mooi record en 13 punten, Florian bleef niet achter op de 80m en verbeterde zich naar 10.66.  Elias stak Pieter-Jan nog net voorbij in het verspringen door een stevig record te springen naar 4.24m.

Ellie van DCLA Halen sprong een mooie 1.35m en werd zo netjes 2de. Marie Pieters liep haar horden door een moeilijke start met het verkeerde afzetbeen maar slaagde toch in een fantastische tijd en een tweede plaats. Febe kon stevig weerstaan op de 1000m als eerstejaars en liep ook al naar een record.

Liam kon door een blessure geen loopnummers voor zijn rekening nemen maar toonde zijn talent op de werpnummers. Stien liep tussen het gewoel in alle stilte naar een super 150m. Ik kan blijven doorgaan, dat is duidelijk. Check de resultaten op atletiek.nu!

Herentals en ROBA waren gans de wedstrijd een beetje te sterk voor ons maar we kunnen supertrots zijn op de mooie resultaten van al onze atleten.

Tuur, Arnout, David, Christel en Lieven liepen zich gans de dag de benen van onder het lijf om te adviseren, aan te moedigen en te troosten indien nodig.

Onze derde plaats werd gevierd met een verdiend ijsje, op de terugweg voelden we ons evengoed een beetje kampioen. We kijken al uit naar de B-finale op 23 september waar we weer vol voor een superdag gaan.

Dankzij Stien is er een lading aan mooie foto's. Je vindt ze HIER terug.