Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

PK estafetten

01 september 2023

Een heel sportjaar lang zijn we al zeer trots met het aantal deelnemers op wedstrijden allerhande. Op dit PK liep dit toch wat moeizamer. 78 DCLA atleten waren ingeschreven voor de aflossingen. In acht nemend dat dit zowel jeugd, senioren en masters betrof, een licht ontgoochelend aantal.


Gelukkig maakten de aanwezigen er een echt feest van.

Voor de jeugd is deelname het belangrijkste en zijn we tevreden als we geslaagde aflossingen zien en iedereen zijn steentje bijdraagt. De vooruitgang die atleten maken van pupil naar miniem is hier echt opvallend, getuige ook de mooie resultaten daar.

De gouden sprintmedaille van de miniemen jongens viel daar het meest in het oog met Lode, Elias, Florian en Mats die naar de finish snelden.


Cadetten en scholieren waren beperkte aanwezig maar de 3 ploegen haalden alle drie het gewenste schildje. De scholieren meisjes met Janne, Gitte, Allegra en Uma doen dit met hun 4x100 reeds op routine, de cadetten jongens konden slechts last minute een ploeg samenstellen op de 4x100m. Quinten, Wout, Dieter en Tobias liepen op basis van hun miniemenervaring en nog een snelle training van Dawie naar een duidelijke eerste plaats. Proficiat mannen!

De afstandslopers bij de cadetten jongens liepen voor de allereerste keer samen en zullen dit zeker onthouden. De ganse wedstrijden liepen ze in derde stelling met enkel 2 scholierenploegen voor zich en konden zo snelle man Julian (nog maar enkele maanden in het DCLA singlet) gecontroleerd laten finishen. Erjen, Oliver, Julian en Jan hopelijk ook nog eens op het BK aflossingen.


In de andere categorieën cadet/scholier geen ploegen waardoor enkelingen die wél gemotiveerd waren werkloos moesten toekijken. Stephanie zorgde nog voor een mixed sprintploeg AC 4x100 zodat een maximaal aantal atleten kon lopen. Niet hoe ze het ideaal gezien wilden waarschijnlijk, maar Nanno, Thomas, Robbe en Jasper maakten er het beste van.


De ploegen van Amer en Koen Beullens maakten er wel een AC feest van en zorgden voor mooie resultaten op de 4x100m en 4x200m sprint dames en de 4x100 en 4x400m sprint heren. Voor de dames een chocolade medaille, voor de heren 2x winst dachten we maar een voet op de lijn bij de 4x400m zorgde voor diskwalificatie.

Al deze ploegen zorgden mee voor de echte DCLA sfeer, top!

De 4x800m ploeg bij de dames was ook een mixed team met senioren, een junior en een master. Zij liepen gecontroleerd en indrukwekkend naar de eerste plaats.


Slechts 2 masterploegen, maar ze maakten beiden indruk. De 4x100m (G)Old ladies liepen duidelijk sneller dan vorig jaar en hadden deftige stokwissels, wat gezien de ad hoc samenstelling niet evident was. Bij de mannen ook het beoogde schildje en een indrukwekkende 4x800m.


Proficiat aan alle aanwezigen, trainers en supporters en aan de organisatie van ROBA die er weer een goede prestatie van maakte. Hopelijk volgende keer terug met wat meer, hoewel ook de wedstrijdkalender dit mee zal bepalen.
Ilse