Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

jeugd

Veldloop Sint-Truiden jeugd

29 januari 2024

Net als vorig jaar trekken we één veldloop naar Limburg om samen met DCLA Halen een gezellige crossnamiddag te beleven.
De veldloop in Sint-Truiden is geen reuzegrote veldloop, wat de beleving gezellig maakt en ook aan minder ervaren atleetjes de kans geeft om te proeven van een veldloop.

De tocht naar de veldloop was een avontuur op zich, met op ons pad de derby St Truiden - Genk en de boze boeren...
Eens aangekomen konden we genieten van een fantastisch mooi weertje, maar ook wel een verrassend zware veldloop met heel wat modderstroken en nog meer ijswater aan de voeten.

We zagen onze benjamins weer enthousiast het beste van zichzelf geven, geflankeerd door Staf en Eva die hen het parcours leren kennen en de opwarming verzorgden.
Bij de pupillen wat minder atleetjes dan we gewend zijn, maar samen met de Halense atleten toch ook weer een duidelijke rood-witte aanwezigheid. Iedereen gaf het beste van zichzelf ondanks enkele verloren spikes op het terrein, een wedstrijd die 2 minuutjes te vroeg begon en die dekselse modder...
Xander bleek weinig last te hebben van het zware parcours en vloog naar een mooie derde plaats.

Bij de miniemen zoals de rest van het jaar een grote delegatie miniemen begeleid door Tuur en Christel. Veel gesupporter voor elkaar, soms zelf tijdens de wedstrijd door de lopers onderling. Katrijn en Febe vochten het uit voor de eerste plaats, een mooie strijd. Nand ging aan de haal met de eerste plek bij de jongens.

Na de jeugdwedstrijd zagen we Guy een drukke namiddag hebben met zijn fototoestel, zijn beide atleten gingen allebei met de eerste plek aan de haal. Marie-Laure liep ondanks een val in de tweede bocht, van start tot finish aan kop. Eva haalde een mooie eerste plek als junior in een wedstrijd met junioren, senioren en masters. En dat terwijl ze al van 11u aan de slag was!

Ook Staf kon niet achterblijven en kopieerde de wedstrijd van Marie-Laure door van de start op kop te gaan en daar te blijven tot de finish.

Een mooie veldoopnamiddag, voor de jeugd nu nog eentje te gaan in Kortenberg, op 25/02.