Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

ECCC Albufeira Portugal puike prestaties van onze atleten met twee uitschieters Marie-Laure Noë en Guillaume Grimard

Albufeira, 25 februari 2024

 

Onder een gesluierde Portugese zon hebben onze junioren meisjes vrouwen en senioren mannen een puik resultaat behaald in het Europees Clubkampioenschap veldlopen in Albufeira/Portugal.

Onze club is al jaren een vaste leverancier van een Belgische ploeg voor één van de vier leeftijdscategorieën. En nu wat meer nieuws over de twee wedstrijden en we beginnen met de meisjes. Na een mooi opgebouwde wedstrijd liep Marie-Laure Noë naar een fantastische 6de plaats. Onverhoopt, onverwacht en ongelooflijk! En niet te vergeten: Marie-Laure is nog maar scholiere. Haar kamergenote Noor Jacques ging onbevreesd van start, kreeg het even moeilijk maar kon nog net een top-20 plaats veilig stellen. Eva De Maesschalk keek op naar de tegenstand, maar maakte van elke helling gebruik om een paar plaatsen op te schuiven. Dit bracht haar uiteindelijk naar een 36ste plaats op 54 aankomsten. Een prestatie waar ze best trots mag op zijn. Minder goed verging het Hannah Op ‘t Eynde. Het zware parcours was niet echt spek voor haar bek en bovendien kende ze een mindere dag. Ze toonde desalniettemin veel karakter, zette door en eindigde één plaatsje achter Eva.

Bij de senioren mannen werd Guillaume Grimard onze beste clubvertegenwoordiger en hij is ook iemand die het klappen van de zweep kent op dit niveau. Top-10 in het begin van de wedstrijd, dan enkele plaatsen verloren  om uiteindelijk te eindigen op een mooie 12de plaats. Kobe Hermans en Lode Van Tente kregen het advies mee om niet te snel te starten en geleidelijk naar voor te schuiven. Ze volgden perfect de afgesproken strategie. Lode had geen al te goeie start en na één ronde vonden we hem terug op plaats 73, Kobe kwam toen door op plaats 61. Op twee ronden van het einde kwam Lode aansluiten bij Kobe en na een tijdje werd het Lode op 53 en Kobe op 56. Tijd voor Kobe om in de laatste kilometer zijn turbo op te zetten en helling of geen helling, Kobe kwam terug bij Lode, liet hem ter plaatse, de twee boomstammen die op een goeie 300m van de meet lagen bleven nog heel en uiteindelijk kwam Kobe binnen als 52ste en enkele seconden later werd Lode zeer verdienstelijk 53ste. Dit alles tussen de 114 aankomsten.

In het ploegenklassement werden de meisjes 7de op 14 deelnemende ploegen, Lokeren werd hier 11de en onze mannen haalden nog net een top-10 plaats, dit tussen de 31 deelnemende ploegen. Voor beide ploegen een schitterend resultaat en een onvergetelijke ervaring in een toffe sfeer.

 
Guy en Bart