Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Lore Boonen, blikvanger van dit PK.

DCLA-podium discuswerpen

DCLA-podium discuswerpen

3 DCLA-juniores op 800m podium

3 DCLA-juniores op 800m podium

18 Provinciale titels jun/sen voor DCLA

Vilvoorde, Kessel-Lo, 22 april 2024

Op de Provinciale Kampioenschappen was DCLA goed voor 13 titels sen/mas en voor 5 titels bij de juniores. Daarnaast oogstte DCLA ook nog eens 35 zilveren en bronzen plakken. Kwinten Cools en Lore Boonen lieten dubbele winst optekenen.
Ondanks de vaak koude en winderige weersomstandigheden sneuvelden er op dit PK best veel persoonlijke records. Voor knappe uitschieters zorgde Lore Boonen die eerst over 100m onder de magische grens van 12 seconden dook (11”97), wel met iets te veel rugwind. Later op de middag maakte ze ook nog brandhout van haar PR over 200m (24”80). “Met pijn in het hart moet ik de 100m horden schrappen uit mijn trainingen. De landing na de horden geeft telkens opnieuw een stressreactie op mijn voetbeentjes. Zo is de focus verlegd naar de vlakke sprint. Op stage in Tenerife voelde ik dat mijn vorm aanscherpte. Dit is alvast een uitstekend seizoensdebuut”, aldus Lore.

Chloë Porton verbaasde ook in de sprint met windgesteunde 12”38 over 100m en met een PR van 25”89 over 200m dat haar brons opleverde. Richard Mayango bracht de wintermaanden door in Malta en keerde in prima conditie terug. Overtuigende winst en topchrono bezorgden hem de titel over 400m horden. Over 100m en 200m voegde hij nog 2 bronzen medailles toe aan zijn palmares, gekruid met nieuwe PR’s. Over 100m liet ook junior Jasper Vermaelen een sterk PR optekenen (11”28), goed voor zilver.

Het werpersteam van DCLA opende het seizoen met een vloedgolf aan nieuwe persoonlijke records. De 16,42m van Kasper Verbeylen met de kogel is daarbij de meest spraakmakende prestatie. Een halve meter bovenop zijn vorige PR en de poort opengeduwd naar regelmaat boven 16 meter. Kwinten Cools moest zich zelfs reppen om zijn titel veilig te stellen (16,71m). Met de discus kwam Kwinten beter tot zijn recht : met 53,30m strandde hij op luttele decimeters van zijn PR. Kogel en discus leverden DCLA trouwens volledige DCLA podia op, dank zij Sam Vanmolecot en Edwin Nys die hun trainingsmakkers mochten vergezellen. Nog een aangename verrassing kwam er van Jonas D'Hondt. Deze getalenteerde speerwerper hervond de juiste motivatie en sloopte met 55,60m overtuigend zijn PR. Ook hij werd hiervoor met een Vlaams-Brabants schildje beloond.

Joke Liefooghe (33,96m) en Yinthe Sas (34,59m - goud) scherpten hun PR’s in het speerwerpen aan. Joke won het kogelstoten en mocht zondagavond de volledige collectie goud, zilver en brons onder haar hoofdkussen leggen. In het hamerslingeren kwam Evi Vercruysse, ondanks pijnlijke schouder, tot puike 50,88m voor winst.

Team BGB maakte indruk in de lange loopnummers. Elias Sleeckx ging er in de 1500m van bij de start alleen van door en schakelde in de slotronde zelfs nog een versnelling hoger. “De eerste ronden voelden aan als een oefengalop”, aldus Elias. “Daarom zette ik aan het slot nog even aan en merk ik dat ik maar één tiende boven mijn PR finish" (3’53”54). Kobe Hermans en Lode Van Tente gingen in de 5000m vlot mee bij het hoge tempo van een luxehaas. Aan de bel bleven ze als enigen over van een selecte kopgroep. Kobe zette dan even de turbo aan en greep winst in PR van 14’31”09. Zilver en PR van 14’36”95 was er voor Lode.

In de halve fond claimden Bram Van Eyck over 800m en Diego Cassin over 1500m de titels. Hier maakte Diego indruk door een al te taktische race in de laatste 800m van kop af in 2’05” af te maken. Chapeau. Yewbdar Denys soleerde ook naar winst over 1500m in mooie 4’50”17. Zij bereidt zich voor op het BK 10000m dat begin mei in Kessel-Lo zijn beslag krijgt.

Bij de juniores vrouwen maakten Noor Jacques, Hannah Op ’t Eynde en Allegra Gursöy er in de 800m een volledig DCLA-podium van. Noor snelde in gestrekte draf solo naar een knap PR van 2’17”57. Bij haar debuut over de afstand lukte Allegra puike 2’23”73. In een gedurfde 800m solo werd Greg Wenshell pas in de slotmeters van de titel gehouden (1’57”21 PR). De 23-jarige Greg was een getalenteerd jeugdatleet in Limburg en hervond dit jaar bij DCLA de ambitie in de atletiek.

Thomas Van Nuffelen bracht de namiddag door in de buurt van de polsstokmatten. Eerst als coach van de cadetten en scholieren die het daar voortreffelijk deden, daarna in een uitdagende titelstrijd die hij met feilloze 5,00m in zijn voordeel deed uitdraaien. Juniore Gitte Bellemans pakte de polsstoktitel bij de juniores met 3,45m.

Op de springstanden waren er nog titels voor Chao Yuan Liu (1,92m) en voor Sofie Rummens , master in alle betekenissen van dat woord, in het hoogspringen (1,59m).

Het podium op DCLA (zie foto 3), resultaat van een creatieve brainstorm, lokte commentaren uit van zowel believers als sceptici. Voor de atleten was het gewoon even wennen.

Videoverslag van dag 1 in Vilvoorde  ( Schrevens Marc )



Videoverslag van dag 2 in Kessel-Lo

Ivo