Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

g-atletiek

1 mei, Belgisch Kampioenschap voor atleten met een verstandelijke beperking + g-meeting 't Vosje

Vilvoorde, 01 mei 2024

Het G-team van DCLA trok met 11 atleten naar Vilvoorde, waarvan 4 deelnames aan het BK en 7 voor de g-recrea meeting.  Zomers weer voor deze wat aparte wedstrijd, waar sportiviteit, kameraadschap en plezier centraal staan.  Wat niet wegneemt dat onze atleten hun uiterste best deden om mooie prestaties neer te zetten.


De strafste prestatie van vandaag staat op naam van Destiny Clarisse bij het verspringen met een PR van 4m36 en Belgische bronzen medaille.  Bij de 800m startte hij wat te snel en moest tevreden zijn met een 5de plaats in 2:32,74.  Dieter  De Coninck eindigde hier als 8ste met 3:11,20.


Andere mooie prestaties op het BK kwamen van Joeri Rochette met 2 maal een 5de plaats in het discus en de kogel.  En onze cadet Gonçalo Van Nerum eindigde 6de met een PR bij de 200m.


Onze andere clubgenoeten namen deel aan de recrea-meeting, waar ze allemaal keihard hun best deden met een aantal PR's als gevolg. Zo onder meer Cindy De Becker, Jeroen Rogiest, Rik Baeyens in de spurt en de verspringnummers.

Thias Ntab, Johny en Marc Robeyns en Willem Souverijns benaderden hun beste prestaties ooit.


De volledige uitslag kan je terugvinden op    Atletiek.nu - BK AMH VE - 2024 - Tijdschema


Dank aan de ouders om mee te komen supporteren.


Trainers Marianne, Dieter, Mette en Catherine zagen dat het goed was en waren dan ook heel fier op hun atleten.
Catherine