Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Overwinningen voor Ali Hamdi en Wout Debroyer in Hulshout

Hulshout, 07 januari 2018

De veldloop van Hulshout was de eerste afspraak van het nieuwe jaar voor onze groep. De temperatuur was hier ok, maar een ijzige wind maakte het best koud.
De scholieren jongens gingen hier op zoek naar een podiumplaats, maar problemen waren er al kort na de start voor Wout Debroyer. Want in de eerste meters werd al een spike uitgetrapt. Wat doen? Je spike zoeken of 3.850 meter op één spike lopen. Wout koos voor het laatste. Na één ronde kon Wout het niet laten en hij koos voor de aanval. Een duo ging onmiddellijk in de achtervolging, maar snel werd duidelijk dat hij de sterkste was. Kobe Hermans en Siemen Geris streden wat verder voor een ereplaats, want het podium leek toen ver weg. Maar weeral een verkeerde gok. In de laatste ronde kwam Kobe sterk terug en hij kreeg zowaar het duo achter Wout in zicht. Wout was ondertussen zeker van de overwinning, maar wie zou hij naast zich op het podium krijgen. Kobe was ondertussen bij het achtervolgende duo gekomen. Hij probeerde nog voor de tweede plaats te gaan, maar uiteindelijk moest Kobe tevreden zijn met een 3de plaats. Siemen bleef ondertussen ook niet stilzitten en ook hij had ook al iemand te pakken van dat eerste duo, maar meer zat er niet meer in. Ontgoocheld maar wel sterk gestreden kwam Siemen als 4de over de streep. Maar ook nog niet meegemaakt, na de eindmeet ging het voor Siemen in gestrekte draf naar de WC. Maagproblemen voor, tijdens en na de wedstrijd waren hier de oorzaak van.
Enkele van onze seniores dames kozen ook voor deze locatie. Er wachtte hen wel tegenstand van Sofie Van Accom. Van onze vertegenwoordigers was Eva Galle de sterkste. Zij kreeg onderweg af te rekenen met de clubgenoten van Sofie in ACHL-shirts. Uiteindelijk werd zij beloond met een verdienstelijke 7de plaats. Wat verder liep Nathalie De Beukelaer een knappe koers. Nathalie hield goed stand en dat leverde haar een prima 13de plaats op. Julie Van de Vondel die na gezondheidsproblemen ongeveer twee maand niet te zien was in competitie deed het meer dan voortreffelijk en eindigde 15de op ongeveer negen seconden van Nathalie tussen de 23 seniores. Julie met een klein hartje vertrokken was best tevreden over haar wederoptreden.
Bij de seniores was Ali Hamdi onze enige vertegenwoordiger in de lange cross. Ali en Kim Ruell namen de bende op sleeptouw. Kort daarna bleven er slechts vier atleten over die voor het podium in aanmerking kwamen. De volgende ronde werd het een trio en nog wat verder was het duidelijk dat de strijd zou gaan tussen Ali en Kim, de rest moest passen. In de voorlaatste ronde ging Ali zijn kans, Kim moest de rol lossen. Langzaam schoof Ali weg van Kim om uiteindelijk met een voorsprong van veertien seconden als winnaar over de eindstreep te lopen.
Guy V